Kalev/Cramo sai sada täis ja võitis jälle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria teises kohtumises alistas tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo koduväljakul Tartu Ülikooli meeskonna 103:85 ning asus nelja võiduni peetavat finaalseeriat 2:0 juhtima.

Kalev/Cramo kaotas küll avaveerandi 24:30, ent juhtis poolajaks 58:50. 24. minutil tõi Kristjan Kitsingu tabav kaugvise Tartu kõigest kahe punkti kaugusele (61:63), ent skoorilist kontakti Kalev/Cramoga saavutada ei suudetud. Viimase veerandaja eel juhtis favoriit 83:74 ning lähemale kui kuus punkti ei jõudnud Tartu viimasel veerandajal kordagi.

Kalev/Cramo ridades jõudsid koguni kuus mängijat kahekohalise skoorini. Bojan Subotic viskas 19, Sten Sokk 18, Branko Mirkovic 16, Isaiah Briscoe 13 ning Janari Jõesaar ja Kristjan Kangur kumbki 10 punkti. Martin Dorbek lisas üheksa ja Thomas van der Mars kaheksa silma.

Tartu edukaim oli 19 punkti visanud Kitsing. Vytenis Cizauskas lisas 15, Julius Kazakauskas 13, Tanel Sokk 12, Steven Cook 11, Janar Talts 8, Hendrik Eelmäe 5 ning Märt Rosenthal 2 punkti.

BC Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys märkis intervjuus TV6-le, et skoori ühtlaselt üle meeskonna jagunemine ei üllatanud teda üldsegi: «Mängime ju üheskoos ühise eesmärgi nimel. Peamegi palli meeste vahel jagama ning skoori võivad teha kõik. Korvpall on meeskonnamäng.» Järgmises kahes Tartus peetavas kohtumises on Kalev/Cramo plaan peatreeneri sõnul väga lihtne ja konkreetne: «Võita.»

Tartu Ülikooli peatreener Priit Vene: «Meil jäi natuke materjali puudu ja mõned otsused polnud õiged ja nii ta täna oli.» Juhendaja nõustus, et Kalev/Cramo võitmiseks tuleb vastase skoor hoida oluliselt madalamal. «Ikka tuleb kaitses juurde panna. Aga nüüd tuleb seeria Tartusse tagasi ja vaatame, mis saab.» Tartut hakkas teises finaalis kummitama ka vigade probleem - viimase veerandaja keskel oli neljal põhitegijal protokollis neli viga. «See tegi olukorra üsna keeruliseks, sest ei saanud enam kaitses agressiivselt mängida, mida oleks just vaja olnud,» tõdes Vene.

Finaalseeria kolmas ja neljas kohtumine peetakse esmaspäeval ja neljapäeval Tartu meeskonna koduväljakul.

Videointervjuu Tanel Sokuga:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles