Kontaveit alistas Rooma turniiril maailma teise reketi ja jõudis poolfinaali (10)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Andrea Staccioli / Insidefoto / imago/Insidefoto

Anett Kontaveit jätkab kõrgetasemelisel Rooma turniiril suurepäraste esitustega. Eesti esinumber alistas täna peetud veerandfinaalis maailma teise reketi, Taani esindaja Caroline Wozniacki 6:3, 6:1 ja jõudis poolfinaali.

Lahing algas Wozniacki servigeimiga, kuid Kontaveit asus kohe murdega juhtima. Wozniacki vastas järgmises geimis samaga ning kõik kordus ka kolmandas ja neljandas geimis ehk kumbki ei suutnud oma pallingugeimi hoida. Kontaveit tegi otsustavad murded 3:3 viigi- ja 5:3 eduseisul ning alustas matši 6:3 setivõiduga.

Teine sett kulges eestlanna jaoks palju kergemini - Kontaveit ei loovutanud servigeimi mitte kordagi ning murdis Wozniacki pallingu 2:1 ja 4:1 eduseisul. Eesti esinumber realiseeris mängu esimese matšpalli kindlalt ning võitis seti 6:1. 

Kontaveit virutas tund ja 15 minutit kestnud mängus kolm serviässa ja tegi kaks topeltviga. Wozniacki samad näitajad olid vastavalt üks ja kolm. Kui eestlanna teise servi õnnestumise protsendiks kujunes 65 (11/17), siis Wozniacki piirdus vaid 28 (5/18) protsendiga.

Poolfinaalis kohtub Kontaveit maailma edetabelis neljandal kohal oleva ukrainlanna Elina Svitolina, kes alistas poolfinaalis Saksamaa esindaja Angelique Kerberi (WTA 12.) 6:4, 6:4. 

Wozniacki alistas eile hilisõhtul Anastasija Sevastova (WTA 20.) 6:2, 5:7, 6:3, Kontaveid lunastas veerandfinaalpääsme 6:2, 7:6 (3) võiduga Venus Williamsi üle.

Kontaveit ja Wozniacki on kohtunud kahel korral. Mullu Wimbledonis võitis Wozniacki 3:6, 7:6 (3), 6:2, kaks aastat tagasi Nottinghamis teenis aga Kontaveit 6:7 (5), 6:3, 7:5 võidu.

«Mina olen valmis, mul ei ole midagi kaotada. Pole vahet, kes vastu tuleb. Mõlemaga olen mänginud, aga nendest mängudest on tükk aega möödas. Tunnen end hästi ja lähen parimat andma,» vaatas Kontaveit tänasele matšile ette.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles