Järelvaadatav: Eesti võrkpallikoondis alustas uut võistlussarja võiduga Slovakkia üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Eesti meeste võrkpallikoondis alustas Slovakkias Popradis teekonda uues võistlussarjas, mille nimeks Euroopa Kuldliiga. Alagrupi esimeses mängus saadi 3:1 (25:22, 24:26, 25:19, 25:17) jagu Slovakkiast.

Eesti koondise peatreener Cheorghe Cretu otsustas diagonaalründajat Oliver Vennot kasutada nurgaründaja positsioonil, millega kogenud mängija igati hästi hakkama sai. Tema arvele kogunes 14 punkti, kuid resultatiivsemad olid diagonaalründaja Renee Teppan ja nurgaründaja Robert Täht, kes särasid vastavalt 22 ja 19 punktiga.

Eesti ainus nõrkushetk oli teise geimi lõpus, kui mängiti kindlana tundunud geimivõit kolme geimpalli raiskamisega maha. See eestlasi ei murdnud, sest järgmises kahes geimis panid Cretu hoolealused oma paremuse maksma.

Järgmisena kohtub Eesti koduväljakul tugeva Belgiaga. See mäng leiab aset 23. mail Rakveres algusega kell 20. Postimees ja Kanal 12 näitavad kohtumist otsepildis.

Enne mängu:

Kuna eelmise suve järel otsustas Rahvusvaheline Võrkpalliliit (FIVB) reformida Maailmaliiga senist formaati (kolm 12-liikmelist tugevusgruppi) ja jätta alles vaid 16-liikmelise eliitliiga, moodustas Euroopa Võrkpalliliit (CEV) Euroopasse Kuld- ja Hõbeliiga, millesse kuulub vastavalt 12 ja kaheksa meeskonda.

Eesti meeskond kuulub Kuldliigas A-alagruppi Belgia, Slovakkia ja Rootsiga. Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil-süsteemis, seejärel toimub Tšehhis finaalturniir, kus lisaks korraldajatele osalevad kolme alagrupi võitjad. Selle turniiri võitja pääseb üleminekumängudele, et võidelda koha eest uues Maailmaliigas.

Tänase vastase Slovakkiaga kohtus Eesti eelmisel suvel MM-valiksarja kolmandas ringis ja toona saadi kindel 3:0 võit. Mullusel EMil Poolas saavutas Slovakkia 15. koha, Eesti oli 13.

Eesti meeskonna abitreeneri Rainer Vassiljevi sõnul vastast üleliia ei peljata: «Täiskooseisus Slovakkia koondis hetkel Euroopa liigas ei mängi. Kõige värskem info on meil nende kohta eelmisest nädalast, kui Slovakkia pidas Tšehhiga kolm kontrollmängu. Need videod on meil olemas ja nende pealt Slovakkia väga hea ei paistnud. Samas olid need kontrollmängud ja lõplikke järeldusi sellest teha ei saa. Kindlasti on Slovakkia aga mängitav vastane, näis, kuidas me ise esimeses võistlusmängus tegutseme.»

Kui Eesti meeskond mängib Kuld-, siis naiskond Hõbeliigas, kus vastasteks Kosovo. Šveits ja Rootsi, ning liiga parimale preemiaks pääs Kuldliigasse. Esimene vastane on täna võõrsil Kosovo, kelle kohta ei teata peatreener Andrei Ojametsa sõnul mitte midagi.

«Oleme püüdnud infot koguda, aga ei ole õnnestunud. Ka mängijad ei tea sellest vastasest midagi. Kui Balkani riigid on üldiselt võrkpallis ja ka teistes pallimängudes hästi nii-öelda kaardil, siis Kosovo on ses osas erand ja midagi säravat neil ette näidata pole. Võttes eelnevat arvesse, siis hirmkõva vastasega ei tohiks tegu olla. Meie naiskond on valmis, töötahe on suur ja kõik on tahtmist täis,» sõnas Ojamets.

Kõiki Eesti meeskonna mänge näitavad otseülekandes Kanal 12 ja Postimees. Naiskonna kohtumistest jõuavad ekraanile kodumängud.

Eesti meeskonna mängud Euroopa Kuldliigas

  • 19. mai kell 19 Slovakkia – Eesti
  • 23. mai kell 20 Eesti – Belgia
  • 26. mai kell 20 Eesti – Rootsi
  • 30. mai kell 21 Rootsi – Eesti
  • 3. juuni kell 18.30 Belgia – Eesti
  • 6. juuni kell 20 Eesti – Slovakkia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles