Anett Kontaveit: mängin elu parimat tennist

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Max ROSSI / REUTERS

Eesti esireket Anett Kontaveit, kes alistas Rooma tenniseturniiri veerandfinaalis maailma teise reketi Caroline Wozniacki (Taani), sõnas mängu järel, et mängib hetkel elu parimat tennist. 

Anett, palju õnne järjekordse vägeva võidu puhul! Rooma on sinu jaoks õnnelik koht – oled seal saanud vägevad võidud nii see kui ka eelmine aasta. Räägi tänasest mängust Wozniackiga.

Täna oli selline nii ja naa algus. Võib-olla ma ei alustanud kohe kõige paremini, aga temaga pidi hästi kannatlik olema ja üritasin endast parimat anda. Proovisin mängida nii hästi kui võimalik. Wozniacki toob kõik pallid tagasi ja paneb vastase kannatuse proovile. Mängib ebamugavalt ja sunnib mängijaid tegema otsuseid, mida muidu teha ei tahaks. Proovisin selle ära kannatada ja sain oma rütmi paremini käima.

Mis võis olla mängu murdehetk?

Tema vastu ei ole mäng kunagi läbi enne, kui pole mängu järel käsi surunud. Esimese seti murdehetk oli siis, kui läksin 5:3 ette. Teises setis mängisin juba ise kindlamalt ja tundsin ennast paremini. Täpset murdehetke ei oska öelda.

Wozniacki oli väga närviline. Kuidas sulle tema tegutsemine väljakul tundus?

Panin seda tähele. Kuulsin paratamatult, et tal olid mingid probleemid või asjad. Üritasin oma tähelepanu sellele mitte pöörata.

Kas võib öelda, et mängid praegu oma parimat tennist? Edukad on olnud nii praegune Rooma kui ka eelmised Madridi ja Stuttgardi turniirid.

Kindlasti mängin oma elu parimat mängu. Tunnen end tõesti paremini.

Sa jõudsid esmakordselt Premieri turniiri poolfinaali. Kas pead seda oma karjääri parimaks saavutuseks?

Ma ise hindan turniirivõitu (Eesti esinumber võitis eelmisel aastal Hollandis madalamatasemelise WTA turniiri – toim) võib-olla rohkem kui seda poolfinaali, sest võit on natuke erilisem. 

Sa ei ole oma homse vastase, ukrainlanna Elina Svitolinaga (WTA 4.) varem mänginud. Mida sa tema heast minekust arvad?

Ta on mänginud igal väljakukattel väga hästi. Ta on stabiilne, ei anna sulle midagi niisama ja mängib agressiivselt. Ta on väga ohtlik mängija.

Kui pole vastasega varem mänginud, siis kas mängueelsel õhtul peab tema kohta rohkem uurima?

Võib-olla minimaalselt. Eks mul mingi aimdus tema mängust on olemas, sest ta on kogu aeg pildis, ja olen mänguks valmis.

Mängid mängude lõppe palju kindlamalt kui näiteks aasta tagasi. Palun selgita, mis seisneb selle taga?

Ma tunnen end palju rahulikumana ja usun endasse. Eelmine aasta ma võib-olla ei olnud nii enesekindel – sellest tuli vahepeal tasemelangus. Praegu ma ei mõtle absoluutselt tulemuse peale, vaid lihtsalt mängin. Lähen alati võidu peale mängima, aga ei ole maailma lõpp, kui seda ei tule. Olen iseendaga rahu teinud. 

Mida annab sinu mängus veel paremaks lihvida, et jõuaksid Rooma turniiril finaali ja suudaksid selle võita?

Ma arvan, et ma ei ole midagi päris perfektselt teinud. Alati saab vähem lihtvigu teha ja paremini servida. Ma ei leia, et oleksin midagi ideaalselt teinud.

Edu homseks mänguks!

Aitäh!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles