Korvpalliime jääb ära - Žalgiris kaotas poolfinaali

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jašikevicius.
Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jašikevicius. Foto: Andrej Isakovic / AFP/Scanpix

Korvpalli Euroliiga esimeses poolfinaalis alistas tiitlikaitsja Istanbuli Fenerbahce 76:67 Kaunase Žalgirise ning lõpetas sellega spordiromantikute ja Leedu korvpallisõprade unistuse oma lemmikklubi imest.

Fenerbahce asus 7:1 juhtima ning Žalgiris jõudis oma teise korvini alles kohtumise kuuendal minutil. Leedu klubil ei õnnestunudki kordagi kohtumist juhtida. Avaveerand võitis Fenerbahce 19:13 ja juhtis poolajaks 39:33. Viimane veerandaeg algas Türgi klubi 54:50 eduseisult, ent kontakti Žalgirisel saavutada ei õnnestunudki.

Fenerbahce parimana viskas Bobby Dixon 19 punkti. Luigi Datome panustas võitu 16 ja Kostas Sloukas 14 silma. Žalgirise edukaim oli 16 punkti visanud Kevin Pangos, kahekohalise summani jõudsid ka Brandon Davies (12) ja Aaron White (10).

Viimati 1999. aastal Euroliiga finaalturniiril mänginud ja toona ka esikoha pälvinud Žalgiris võitis tänases poolfinaalis küll lauavõitluse 34:19, ent tegi 20 pallikaotust Fenerbahce 10 vastu. Lisaks vedas Leedu klubi alt tabavus kolmepunktijoone tagant - 10-st viskest läbisid rõnga vaid kaks, kunas Fenerbahcel oli sama näitaja 18-st seitse.

Teises poolfinaalis alistas Madridi Real 92:83 põhiturniiri kindla võitja Moskva CSKA, kuigi kaotas esimese veerandaja 20:30. Poolajaks juhtis Real 47:46 ja jõudis oma esimesse finaali pärast 2015. aastat, kui võideti rekordiline üheksas Euroliiga tiitel.

Pronksimäng Žalgiris - CSKA algab pühapäeval kell 18 ja finaal Real - Fenerbahce kell 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles