Mullu kolm tiitlit võitnud Mourinho lõpetas tänavu tühjade kätega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho ja Antonio Conte
Jose Mourinho ja Antonio Conte Foto: https://twitter.com/

Londoni Chelsea alistas Wembley staadionil peetud jalgpalli Inglismaa karikasarja finaalis Manchester Unitedi 1:0.

Mängu ainsa tabamuse eest hoolitses Eden Hazard, kes teenis avapoolaja keskpaigas 11 meetri karistuslöögi ning selle ise ka realiseeris. Enne tänast võideti viimati Inglismaa karikafinaal 1:0 penaltist 36 aastat tagasi, kui Glenn Hoddle’i tabamus kinkis karika Tottenham Hostpurile.

Chelsea kerkis samale pulgale Tottenhamiga, sest mõlemad klubid on Inglismaa karika võitnud kaheksal korral. Neid edestavad vaid Londoni Arsenal ja Manchester United, kes on karikasarjas triumfeerinud vastavalt 13 ja 12 korral.

Kui eelmisel hooajal teenis Manchester United koguni kolm karikat (Inglismaa liigakarikas, Inglismaa superkarikas ja Euroopa liiga), siis seekord jäädi tühjade kätega, sest liigas jäädi Manchester City järel teiseks ning teistes sarjades finaali ei jõutud. Chelsea piirdus liigas viienda kohaga.

Kuidas jagunesid Inglismaal selle hooaja tiitlid?

  • Inglismaa meistriliiga: Manchester City
  • Inglismaa karikasari: Londoni Chelsea
  • Inglismaa liigakarikasari: Manchester City
  • Inglismaa superkarikas: Londoni Arsenal

Enne mängu:

Täna kohtuvad omavahel Inglise karikafinaalis Jose Mourinho juhendatav Manchester United ja Antonio Conte meeskond Londoni Chelsea. Teatavasti on klubide peatreenerid olnud varasemalt omavahel kõvasti tülis.

Conte ja Mourinho vaheline konflikt on kestnud juba pikalt, aga hoogu juurde sai tüli eelmisel aastal karikavõistluste veerandfinaalis, kui samad klubid omavahel kohtusid ja Chelsea võttis N'Golo Kante väravast 1:0 võidu. Mehed oleksid väljaku ääres peaaegu käsipidi kokku läinud. Conte jaoks oli vastuvõtmatu Unitedi lõhkuv mängustiil ja peale Manchester Unitedi poolkaitsja Ander Herrera järjekordset viga kaotas mees hetkeks enesevalitsuse.

Sellega peatreenerite omavaheline tüli lõppu veel ei saanud, sest selle aasta alguses suudeti omavahel uuesti sõjajalg ülesse võtta. Mourinho vihjas Conte platsiäärsele käitumsele kui klounaadile, sellepeale vastas Conte, et kuna Mourinho on ka ise oma esimestel Inglismaa-aastatel nii käitunud, on portugallane ilmselt seniilselt dementne. Tüli jätkus veel erinevate süüdistuste ja solvangutega. 

Reedel antud intervjuus lubas Conte siiski viisakaks jääda: «Homme surume käsi ja mõtleme ainult mängule. See ei ole tähtis mis (varasemalt) juhtunud on, me saame täiesti normaalselt omavahel läbi,» vahendab BBC.

Selle aastane karikafinaal on läbi aegade kolmas, kus omavahel kohtuvad Chelsea ja Manchester United. 1994. aastal võitis 4:0 Manchesteri võistkond, 13 aastat hiljem suutis lisaaja väravast 1:0 võita Chelsea. Sellel hooajal on klubid kohtunud omavahel kaks korda ja mõlemad võistkonnad on võidurõõmu tunda saanud.

Londoni klubi jaoks on see 13. inglise karikafinaal, samas kui Manchester Unitedi jaoks on see juba 20. finaal. Karikavõitude seis on 12:7 Unitedi kasuks. Kell 19.15 algavas mängus selgub, kes võidab sellel hooajal Inglise karika. Kuna kummalgi peatreeneril sellel hooajal ühtegi tiitlit ette näidata ei ole, siis on see ka nende jaoks määrava tähtsusega mäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles