Pidurimure kiuste head sõitu tegev Torn videointervjuus: ebamugav, aga saab ka nii sõita

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Portugali rallil hoidsid Ken Torn ja Kuldar Sikk peale esimest võistluspäeva Juunior WRC arvestuses kõrget kolmandat kohta. Kaotust liidrile Emil Bergkivstile oli kogunenud esimese võistluspäevaga 17,7 sekundit.

Täna hommikusel kolmandal katsel keeras aga Emil Bergkvist auto üle katuse ja eestlased tõusid tänu sellele teisele kohale. Kuna rootslase auto blokeeris teed, ei saanud Torn-Sikk katsel aega kirja ja täpne kaotus liidriks kerkinud teisele rootslasele Radströmile on selgumisel.

Torn ise oli valmis selleks, esimene päev Portugalis kõige keerulisemaks osutub, kuna katsete seisukord oli nendel katsetel kõige kehvem. JWRC klassis sõidetavate R2 autode jaoks muutusid katsed juba esimeseks läbimiseks väga keerulisteks.

«Üldiselt võib päevaga rahule jääda, oleme konkurentsis ja saame oma asjadega hakkama,» rääkis Torn peale esimest pikka võistluspäeva. Tänased katsed peaksid tema sõnul juba paremad olema: «Teine kiiruskatse on võib olla veidi karm meie auto jaoks, aga teised kaks katset on okeid.»

Päris murevabalt eestlaste päev siiski ei möödunud, sest kogu päeva jooksul oli neil probleeme auto piduritega. Mehaanikud proovisid saarlase sõnul küll erinevaid asju vahetada, aga nii kui auto rohkem rappuma hakkas, oli probleem tagasi.

«Esimene pidurdus on tavaliselt tühi, natuke tuleb pumbata ja siis on pidurid jälle olemas. Eks see natuke ebamugav on, aga saab ka nii sõita. Plaan on kindlasti lõpetada ja teha seda võimalikult hea tulemusega,» jäi Torn lõpuni positiivseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles