Kontaveit: oli väga hea nädal, emotsioonid on ainult positiivsed

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit näitas Rooma tippturniiril suurepärast mängu.
Anett Kontaveit näitas Rooma tippturniiril suurepärast mängu. Foto: Andrea Staccioli / Insidefoto / Scanpix

Kõrgetasemelisel Rooma tenniseturniiril poolfinaali jõudnud ja alles seal maailma neljandale reketile Elina Svitolinale alla vanduma pidanud Anett Kontaveit nimetas turniiri enda jaoks väga kordaläinuks.

«Oli tõesti väga hea nädal. Täna oli vastane väga tugev ja mängis väga hästi. Võtan siit turniirilt kaasa ainult positiivsed emotsioonid,» lausus eestlanna pärast 4:6, 3:6 kaotust WTA pressiteenistusele.

«Mulle tundus, et täna oli vastasel vastus olemas kõigele, mida ma välja käisin. Ta oli pikkades pallivahetustes väga hea ning ehkki ka mulle meeldib pikemaid punkte mängida, jäin hätta. Ta oli lihtsalt väga-väga tugev,» tunnustas Kontaveit Svitolinat.

Kontaveit tegi täna rohkem äralööke – 24 Svitolina 18 vastu –, ent patustas ka rohkem lihtvigadega, mida kogunes 20 ukrainlanna 13 vastu. Võtmekohaks oli aga murdepallide realiseerimine, sest Svitolina kasutas oma viiest murdevõimalusest ära koguni neli, Kontaveit samas neljast vaid ühe.

Esmaspäeval avaldatavas maailma edetabelis peaks Kontaveit kindlasti tõusma elu parimale ehk 25. kohale. Juba uue nädala reedel loositakse aga Prantsusmaa lahtiste tabel, kuhu Kontaveit saab asetuse. Aasta teine suure slämmi turniir algab nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles