Kanada sai jäähoki MMi poolfinaalis šokk-kaotuse (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki MMi poolfinaal: Kanada - Šveits
Jäähoki MMi poolfinaal: Kanada - Šveits Foto: PETTER ARVIDSON / imago/Bildbyran

Mullu jäähoki MMil hõbemedaliga leppima pidanud ja enne seda kahel järjestikusel aastal maailmameistriks kroonitud Kanada koondis jäi tänavu poolfinaalis 2:3 alla suurüllatajale Šveitsile.

Veerandfinaalis üllatuslikult B-alagrupi võitja Soome konkurentsist lülitanud Šveits asus poolfinaali Kanada vastu avakolmandiku lõpus 1:0 juhtima, kui sihile jõudis Tristan Scherwey. Kanada viigistas teise kolmandiku kaheksandal minutil Bo Horvati väravast.

Šveits haaras uuesti juhtohjad kaks minutit hiljem, kui arvulises ülekaalus viskas värava Gregory Hofmann. Kolmanda kolmandiku alguses viis Šveitsi juba kahe väravaga juhtima Gaetan Haas ja Kanadal oli selg vastu seina.

Üks kõigi aegade edukaim jäähokiriik Kanda ei suutnud viimase kolmandiku keskpaigas esimest arvulist ülekaalu ära kasutada, kuid Colton Parayko viskas kaks minutit enne mängu lõppu ühe värava tagasi. Sellest aga ei piisanud ja finaali jõudis järjekordse üllatuse sepistanud Šveits.

Šveits kohtub homme finaalis tiitlikaitsja Rootsiga, kes alistas poolfinaalis USA 6:0. Kanada läheb Põhja-Ameerika pronksimängus vastamisi USA-ga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles