Eesti võrkpallinaiskond teenis Hõbeliiga debüütmängus veenva võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste võrkpallikoondis
Naiste võrkpallikoondis Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Eesti naiste võrkpallikoondis alistas Euroopa Hõbeliiga A-grupi avamängus 3:0 Kosovo (25:8, 25:12, 25:17).

Eestlaste parimana tõi Liis Kullerkann 12 punkti, Kristiine Miilen sai kirja 7 ning Anu Ennok ja Kertu Laak 6 punkti.

A-grupi teises mängus teenis Rootsi 3:0 võidu Šveitsi üle. Järgmise mängu peab Eesti 23. mail kodus Šveitsi vastu.

Enne mängu:

Rahvusnaiskond teeb ajaloos esmakordselt kaasa Euroopa Hõbeliigas. Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, neli paremat pääsevad Final Four turniirile ja liiga võitja tõuseb järgmiseks aastaks Euroopa Kuldliigasse.

Eesti kuulub A-alagruppi Kosovo, Šveitsi ja Rootsiga.

Peatreener Andrei Ojamets sõnas, et Kosovo naiskonna kohta pole õnnestunud mingit infot koguda. „Neist ei tea tõesti mitte midagi, oleme püüdnud infot koguda, aga ei ole õnnestunud. Ka mängijad ei tea sellest vastasest midagi. Kui Balkani riigid on üldiselt võrkpallis ja ka teistes pallimängudes hästi nii-öelda kaardil, siis Kosovo on ses osas erand ja midagi säravat neil ette näidata pole. Võttes eelnevat arvesse, siis hirmkõva vastasega ei tohiks tegu olla,“ kommenteeris Ojamets. „Meie naiskond on valmis, töötahe on suur ja kõik on tahtmist täis,“ lisas juhendaja usutluses volley.ee'le.

Kohtumisest saab live-skoori vaadata siit.

Eesti koondise koosseis mänguks Kosovoga: Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Marje Rosenblatt, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor.

Alagrupimängude ajakava: 20.05 Kosovo-Eesti, 23.05 Eesti-Šveits (17.00), 26.05 Eesti-Rootsi (17.00), 30.05 Rootsi-Eesti, 03.06 Šveits-Eesti, 06.06 Eesti-Kosovo (17.00)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles