Tänaku kaotus MM-sarjas suurenes kõvasti, kuid võimas seeria jätkub

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Portugali MM-rallil punktideta jäänud Ott Tänak on MM-sarjas jätkuvalt kolmandal kohal, kuid vahe ralli võitnud ja üldliidriks tõusnud Thierry Neuville'iga kärises 47 punktile.

Belglane võttis pea maksimumi, sest punktikatselt sai ta neli lisapunkti. Samas jäi Portugalis nullile teiseks langenud Sebastien Ogier. 72 punkti kogunud Tänaku järel on neljandal kohal meeskonnakaaslane Esapekka Lappi (57 punkti) ning järgnevad 55 punktiga Hyundai mehed Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo.

Küll aga jõudis Tänak avakatse võiduga pikendada oma vägevat seeriat: ta on vähemalt ühe kiiruskatse võitnud koguni 15 (!) järjestikusel rallil ning on tänavu endiselt ainus mees, kellelt igalt etapilt katsevõit kirjas. Viimati jäi eestlane katsevõiduta mullu aprillis Korsika rallil, kus sõidetigi vaid üheksa katset. Väike lohutus, aga asi seegi... 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles