Žalgiris alistas dramaatilises mängus CSKA ja lõpetas Euroliiga hooaja pronksiga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgiris.
Kaunase Žalgiris. Foto: Alkis Konstantinidis / REUTERS

Korvpalli Euroliiga pronksimängus alistas Kaunase Žalgiris dramaatilises mängus 79:77 Moskva CSKA.

Enne tänast olid Žalgiris ja CSKA omavahel kohtunud 20 korral ning neist koguni 18 oli võitnud Venemaa suurklubi.

 Žalgirise jaoks algas mäng hästi ning juba poolajaks oldi 41:35 eduseisus. Viimasele veerandile mindi aga vastu suisa 21-punktilises (69:48) eduseisus.

Viimasel veerandajal hakkas CSKA jõudsalt vahet vähendama. Kui mängida jäi veel 1.41, oli Žalgirise edu kahanenud seitsmepunktiliseks (77:70).

1.21 enne mängu lõppu tabas Mihhail Kulagin kolmese ning vahendas CSKA vahe viiepunktiliseks (73:78). 16 sekundit hiljem saatis Kulagin taas teele tabava kolmese ning vahe oli kõigest kolm punkti (76:79).

39 sekundit enne lõpusireeni pääses Kulagin vabaviskejoonele, kus tabas kahest viskest ühe (77:79). Žalgiris ei suutnud järgneval rünnakul viie sekundiga palli üle poole väljaku viia ning kinkis CSKA-le suurepärase võimaluse mäng viigistada. Venelased ei võtnud aga kingitust vastu ning kaotasid ise omakorda palli.

Žalgiris otsustas mängida pikka rünnakut, kuid korvi ei saadud. CSKA-le jäi aega rünnakuks 11 sekundit. Otsustava viske võttis enda peale Kulagin, kuid eksis esimest korda kaugviskel (3/4), mis tähendas, et Žalgiris lõpetas Euroliiga hooaja 79:77 võiduga Moskva CSKA üle.

Žalgirise resultatiivseimad olid Paulius Jankunas ja Vasilije Micic 15 punktiga. CSKA eest viskasid Kulagin ja Othello Hunter mõlemad 14 punkti.

«Inimesed on Leedus kindlasti väga õnnelikud. Kogu Leedu elab Žalgirisele kaasa. See ei ole Kaunase meeskond, vaid kogu riigi oma. Poolfinaalis me ei mänginud kõige paremini, aga see oli uskumatu hooaeg,» ütles Žalgirise peatreener Šarūnas Jasikevičius pärast mängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles