Galerii: kaotusseisust välja tulnud naiste võrkpallikoondis sai hiilgava võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti naiste võrkpallikoondis alistas Euroopa Hõbeliigas koduväljakul, Rakvere spordihoones peetud mängus Šveitsi koondise 3:2 (21:25, 25:17, 24:26, 25:18, 15:12). Eestlannad jäid 0:1 ja 1:2 kaotusseisu, kuid võitsid kaks viimast geimi veenvalt ja tasuks vajalik matšivõit. 

27 punktiga Eesti resultatiivseimaks kerkinud Kertu Laak tõdes, et oma asju ei saadud alguses üldse tööle ning edu tõi lõpuks hea serv. «Mina leidsin oma enesekindluse tänu heale servile, algus oli kohutav,» tunnistas avageimis vaid ühe punktiga piirdunud diagonaalründaja. «Mida edasi, seda paremini hakkas ka meie blokk toimima, ent ideaalist on asi kaugel. Samas saime väga emotsionaalse võidu ja sellise publiku ees mängida on väga-väga lahe!»

Temporündaja Liis Kullerkann lisas, et vastaste serviga jäädi hätta ja mängu päästjateks olid Laak ja kapten Julija Mõnnakmäe oma vägevate serviseeriatega. «Nende serv oli alguses väga hea, meie ei pidanud oma plaanist kinni ja blokk oli kehv. Saame ilmselt järgmistes trennides selle elemendi kallal palju tööd teha. Emotsionaalselt oli sellele kohtumisele veidi keeruline tulla pärast Kosovo mängu, sest Šveits on hoopis teisest klassist vastane,» kommenteeris Kullerkann.

Kertu Laak tõi Eestile 27 punkti (+21), Eliisa Peit lisas 14 (+9), Anu Ennok 13 (+9) ja Liis Kullerkann 12 punkti (+10). Vastaste edukaim oli Laura Künzler 35 punktiga (+26). Eesti vastuvõtt oli 39 ja rünnak 38%, blokipunkte teeniti 14 (neist 8 läks Laagi arvele) ja servipunkte 11. Šveitsi vastuvõtt oli 51, rünna 33%, blokist saadi 8 ja servilt 10 silma.

Intervjuud:

Anu Ennok: 

Enne mängu:

Avamängus Kosovost kindlalt 3:0 jagu saanud naiskond pole Šveitsi vastu mänginud pikka aega, viimati oldi vastamisi aastal 2004, kui kaotati 0:3. Varasemalt on veel saadud üks võit ja üks kaotus, ent need jäid 90ndatesse aastatesse.

Eesti koondise üks liidreid, nurgaründaja Anu Ennok on kolm viimast klubihooaega mänginud Šveitsis Pfeffingeni Sm' Aeschi naiskonnas ja tunneb sealset võrkpalli hästi. Ka vastaste peatreener Timothy Lippuner on kahel hooajal Ennokit juhendanud. «Umbes poolte mängijatega Šveitsi koondisest olen ma mingil hooajal koos mänginud. Üldiselt on neil noor ja andekas naiskond, ent kogemusi veel napib. Põhidiagonaal on neil puudu ja mõni mängija veel,» sõnas Ennok.

«Šveitsi temporündajad on pikad, üks neist ka üsna kiire ja üks nurgaründaja on korraliku rünnakuga. Suurim murekoht on neil vastuvõtt, sest puudub stabiilselt hea vastuvõtja. Seega peame ise hästi servima. Treener on väga hea taktik, kes kindlasti püüab meie vastu midagi välja mõelda,» lisas nurgaründaja.

Šveitsi peatreener Lippuner ütles, et ootab kõva lahingut. «Usun, et Rootsi on selle grupi favoriit ning Eesti ja Šveits võitlevad teise koha nimel. Ootan kõva võitlust ja on vägagi võimalik, et näeme viit geimi,» rääkis Lippuner. Šveitsil on avamängust kirjas 0:3 kaotus Rootsile, kellega Eesti kohtub laupäeval kell 17.00 samuti kodusaalis.

Naiskonna koosseis mänguks Šveitsiga: Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Marje Rosenblatt, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor.

Algrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, neli paremat pääsevad Final Four turniirile ja liiga võitja tõuseb järgmiseks aastaks Euroopa Kuldliigasse.

Alagrupimängude ajakava: 20.05 Kosovo-Eesti (20.00), 23.05 Eesti-Šveits (17.00), 26.05 Eesti-Rootsi (17.00), 30.05 Rootsi-Eesti (18.00), 03.06 Šveits-Eesti (17.30), 06.06 Eesti-Kosovo (17.00).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles