Täiseduga jätkav Eesti alistas Euroopa Kuldliigas vana rivaali Rootsi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste võrkpallikoondis jätkab Euroopa Kuldliigat täiseduga. Kahes esimeses kohtumises Slovakkiast ja Belgiast 3:1 jagu saanud Eesti alistas eile Rakveres 3:1 Rootsi (25:22, 18:25, 25:23, 25:17).

Mängu tipphetked:

Intervjuu Kert Toobaliga:

ENNE MÄNGU: 

Rahvusmeeskond mängis viimati rootslastega 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste valikturniiri raames ja tookord sai Eesti 3:1 ja 3:0 võidud ning tagas tänu sellele pääsu finaalturniirile. Praegu on Rootsi ridadest puudu võimas diagonaalründaja Marcus Nilsson.

Eesti meeskonna peatreener Gheorghe Crețu ütles mängu eel, et Rootsi vastu peab serv hästi õnnestuma. «Siis suudame nad surve alla panna. Rootsi on kaitses korralikul tasemel ja mängib väga võitluslikult ja nende esitused on mäng-mängult paranenud. Oleme vaatamata kahele võidule äärmiselt fokusseeritud,» sõnas Crețu. 

Rootsi juhendaja Johan Isacsson kommenteeris homset matši järgmiselt: «Oleme Rakveres varem mänginud ja loodan, et tuleb täismaja. Kahe esimese kohtumisega ma rahule ei jää, aga loodan, et suudame oma esitust parandada. Eesti rünnak ja serv on väga võimsad ning peame oma vastuvõtu ja bloki-kaitse hästi tööle saama, kui tahame edu saavutada.»

Eesti koondise koosseis mänguks Rootsiga: Kert Toobal, Andres Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Henri Treial, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Karli Allik, Robert Täht, Kristo Kollo, Rauno Tamme, Silver Maar, Rait Rikberg.

Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, seejärel toimub Final Four turniir, kust pääseb kaks paremat meeskonda üleminekumängudele, et võidelda ühe koha eest uue nimega Maailmaliigasse: FIVB Volleyball Nations League´i.

Tabeliseisu näeb SIIT.

Intervjuu Andres Toobaliga enne mängu:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles