Järelvaadatav: Kalju tuli kaks korda kaotusseisust välja ning tõusis taas liidriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme Kalju alistas Eesti jalgpalli meistrivõistlustel koduväljakul Paide Linnameeskonna 3:2 ning tõusis taas tabelis liidriks.

Mängu tipphetked:

Intervjuu Rimo Hundiga:

Intervjuu Andrei Froloviga:

Paide jaoks algas mäng suurepäraselt, kui juba teisel minutil lõi Samson Onomigho Iyede külalismeeskonna juhtvärava. Kaheksa minutit hiljem tõi aga Trevor Elhi tabloole viigiseisu.

Teise poolaja alguses läks taaskord Paide juhtima ning seda tänu Edgar Turi 53. minuti väravale. Kalju viigistas 61. minutil, kui skoori tegi Marko Brtan. Kohtumise 77. minutil tõi Ellinton Antonio Costa Morais kodumeeskonnale 3:2 võidu.

Kalju ründaja Rimo Hundi sõnul pole tema koduklubi viimasel ajal kuigi veenvalt mänginud. «Mis siin salata, viimasel ajal tuleb meil raskelt. Pink on vigastuste ja paari poliitilise seiga tõttu lühikene. See teeb olukorra raskeks, aga täna tulime sellest välja,» ütles Hunt.

Kalju kaotas täna küll hetkeks Levadiale liidripositsiooni, ent tõusis võiduga Paide üle taaskord tabeli tippu. «Ei tahaks tabelisse nii palju vaadata, aga paratamatult tuleb seda jälgida. Praegu on trumbid meie käes ning hea on minna positiivsete emotsioonide pealt paarile vabale päevale vastu,» ütles Hunt.

Paide kapteni Andre Frolovi sõnul näidati head mängu, ent jäädi taaskord tühjade pihkudega. «Mul hakkavad sõnad otsa saama. Oli mõlemapoolsete võimalustega mäng ja korralik andmine. Suutsime täna kahel korral eduseisu haarata, aga meie vastu löödi lihtsad väravad. Usun, et oli hea mäng, aga meie täna midagi siit ei saanud.»

«Kalju oli täna küllaltki haavatav, meil oli rünnakul momente küll. Oleks me kaitse pidama saanud, oleksime siit punkte näpistanud. Tihtipeale mängimegi suurte vastu paremini. Mängiks me samamoodi ka tabeli alumiste vastu, oleks olukord parem,» jätkas ta.

16 mänguvooru järel on Kaljul tabelis 38 punkti, millega hoitakse liidrikohta. Tallinna Levadia jääb neist maha punktiga, Flora kahe punktiga. Paide hoiab 14 silmaga kuuendat kohta, Tammeka on viiendal kohal Paidest kaheksa punkti kaugusel, Kuressaare jääb Paidest maha punktiga.

ENNE MÄNGU:

Kalju poolt jääb mängust eemale Vitali Teleš, kes teenis nädala keskel Tallinna Kalevi vastu punase kaardi. Teleši vea järel suutis Kalev mängu avapoolaja lõpus 1:1-le viigistada ning teisel poolajal lisasid mõlemad tiimid veel ühe värava, kui kohtumine lõppes 2:2.

Kuna pool tundi hiljem Lillekülas lõppenud mängu FCI Levadia – FC Flora tulemus oli samuti viigiline, jäi Kalju viigist hoolimata tabeliliidriks. Levadiast lahutab neid punkt, Flora jääb Levadiast omakorda maha ühe punktiga.

Kuigi Paidel oli käsil neljamänguline kaotuseta seeria, jäädi nädala keskel siiski kodus 0:2 alla JK Narva Transile. Tabelis on Paide kuues, aga peab hetkel pigem üla õla vaatama. Viiendal real olev Tammeka jääb juba kaheksa punktiga kaugusele, kuid enne vooru algust lahutab Viljandit neist vaid kaks punkti, Kalevist kolm ja Kuressaarest neli punkti.

Tänavu on meeskonna korra vastamisi läinud, kui Kalju suutis Paide võõrsil 4:1 alistada.

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Eelmises mängus Kalevi vastu kaotasime punkte, mida enam endale lubada ei saa. Mängime kodus Paide vastu ning ainuke eesmärk on 3 punkti.»

Mängija Marko Brtan: »Liidrikoha säilitamiseks vajame kindlasti kolme punkti ning ma usun, et suudame soovitud tulemuse saavutada.»

Paide meeskonna peatreener Vjatšeslav Zahovaiko: «Kalju on tugev meeskond ja kindlasti selle mängu favoriit. Minul on noor ja näljane meeskond, kes läheb Hiiule lahingut andma.»

Poolkaitsja Andre Frolov: «Kui punktid kõrvale jätta, siis meil on kõik olemas. Treenerid pingutavad, klubi pingutab, mängijad pingutavad. Tulemustes see pole kajastunud, kuid töö käib edasi ja küll ükskord saame oma mängumasina ka tööle. Vajame õnnestumist, et pinged maha saada. Loodan laupäeval Hiiul näha ka palju Paide fänne!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles