Järelvaadatav: seitse matšpalli maha mänginud Eesti sai Rootsilt ülivalusa kaotuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti naiste võrkpallikoondis sai Euroopa Hõbeliigas ülivalusa kaotuse Rootsilt, kui ei suutnud kolmandas geimis 2:0 eduseisul realiseerida ainsatki seitsmest matšpallist ja jäigi võidust ilma. Protokolli märgiti Eesti 2:3 kaotus (25:17, 25:18, 33:35, 20:25, 6:15).

Kaks esimest geimi võitis Eesti kindlalt 25:17 ja 25:18 ning lähedal kolmandas oldi lähedal kiirele 3:0 võidule, aga Rootsi päästis seitse matšpalli ning võitis maratongeimi 35:33. Neljas geim kuulus Rootsile 20:25 ning viiendas oldi juba liimist täiesti lahti, tulemuseks 6:15 kaotus.

Nurgaründaja Kristiine Miilen: «Tänane algus oli väga hea ja seitse matšpalli... kurb, et võit ära ei tulnud.»

Abitreener Marko Mett: «Tahtsime ikka võita ja olime võidus kinni. Võeti komm käest ära. Rootsi tegi meile tagasi selle, mis meie neile kolm aastat tagasi, kui meie võtsime 0:2 kaotusseisust 3:2 võidu. Meil on palju parandamisruumi - on häid asju, aga ka neid, mis üldse ei toimi. Nüüd peame võõrsil Šveitsile ja Rootsile kõva vastupanu osutama. Kadunud pole midagi, aga tänasest on kõigil kahju.»

Naiste Hõbeliiga A-alagrupi tabeliseis pärast kolme vooru:

  • Rootsi 8 punkti
  • Eesti 6
  • Šveits 4
  • Kosovo 0

Finaalturniirile pääsevad kaks paremat või kui seda turniiri korraldav Rootsi kahe parema sekka ei kuulu, siis Rootsi ja alagrupi võitja.

ENNE MÄNGU: 

Rootsil on kirjas 3:0 võidud Kosovo ja Šveitsi üle, eestlannad alistasid Kosovo samuti 3:0, Šveitsist saadi jagu 3:2. Rootsiga mängiti viimati kaks aastat tagasi ja tookord jäid eestlannad EM-valikturniiri raames peale 3:2. Tolles mängus Rootsile 32 punkti toonud diagonaalründaja Isabelle Haak teeb tegusid ka praegu, Kosovo vastu tõi ta 21 ja Šveitsi vastu 23 punkti.  

Eesti naiskonna peatreener Andrei Ojamets ütles, et Rootsi on võimas ja hea rünnaku ja serviga võistkond.

«Lisaks Haagile on seal korralikku rünnakujõudu veel, õed Alexandra ja Rebecka Lazicid näiteks. Üldiselt on Rootsi pikk ja võimas, kes ründab vingelt. Vaid sidemängija on neil lühike ja seda peame püüdma ära kasutada, et tema blokk väga kõrge ei ole. Vastuvõtt on neil kehvem ja seetõttu tuleb meil oma servi hästi lüüa ja iga palli pärast lõpuni võidelda,» sõnas peatreener.

«Kui viimati nendega mängisime, siis oli Polina Bratuhhina-Pitou see, kes meid vedas ja ma loodan, et ka homme leiduvad mängijad, kes suudavad naiskonna emotsiooniga käima tõmmata,»  lisas juhendaja.

Rootsi naiskonna juhendaja Guillermo Gallardo ütles, et ootab tõsist võitlust. «Oleme siiani hästi mänginud, ent Eestil on korralikul tasemel naiskond ja ootan tõsist mängu,» sõnas Gallardo.

Naiskonna koosseis mänguks Rootsiga: Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Marje Rosenblatt, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor.

Tabeliseisu näed SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles