Rootsi alistas bullitiseerias Šveitsi ning kaitses MM-tiitlit (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi hokikoondis.
Rootsi hokikoondis. Foto: JOE KLAMAR / AFP

Rootsi jäähokikoondis alistas Taanis peetud MMi finaalmängus 2:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0) viigiga lõppenud normaal- ja lisaaja järel bullitiseerias Šveitsi.

Finaalmängu asus Šveits juhtima kohtumise 17. minutil, kui tabamuse sai kirja Nino Niederreiter. Rootsi viigistas mängu juba 18. minutil, kui täpne oli Detroit Red Wingsi mängija Gustav Nyquist.

Timo Meier viis Šveitsi uuesti juhtima teisel kolmandikul, kui mängitud oli 23.12. Rootsi viigivärav sündis samuti teisel kolmandikul (34.53) ning tabamuse sai kirja Mika Zibanejad. Kolmandal kolmandikul väravaid ei visatud ning mäng läks lisaajale. Kaks sekundit enne lisaaja lõppu oli Adam Larssonil suurepärane võimalus Rootsile MM-tiitel tuua, kuid tema vise lendas posti.

Bullitiseeriat alustas esimesena Šveits ning Sven Andrighetto skooris juba esimesel bullitil. Rootsi viigistas seisu kolmanda viskajaga, kui täpne oli Oliver Ekman-Larsson. Šveitsi neljas viskaja Gaetan Haas eksis ning rootslaste Filip Forsberg kasutas tekkinud võimaluse koheselt ära, viies Rootsi bullitiseerias 2:1 juhtima. Kuna Šveitsi viimane viskaja Nino Niederreiter eksis, teenis Rootsi teist MMi jäjrest kuldmedali.

Rootsi on nüüd MMidelt teeninud 11 kuldmedalit. Enam on kuldmedaleid Kanadal (26) ja Nõukogude Liidul (22, koos Venemaaga 27), Tšehhoslovakkia ja Tšehhi on kahe peale võitnud 12 kuldmedalit.

Pronksimatšis alistas USA 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) Kanada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles