Tartul selg vastu seina: Kalev kullast ühe võidu kaugusel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool vs BC Kalev/Cramo.
Tartu Ülikool vs BC Kalev/Cramo. Foto: Margus Ansu

​BC Kalev/Cramo alistas korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria kolmandas mängus võõrsil Tartu Ülikooli 102:82 (49:32) ja asus nelja võiduni peetavat seeriat 3:0 juhtima. Mõned tähelepanekud seeria kolmanda mängu kohta.

1. Kalevi pöörane visketabavus. Kalevi kaugvisked esimesel veerandajal murdsid Tartu täielikult. Kaheksast üritusest leidis korvirõnga koguni viis, mis tähendab, et avaveerandaja 29 punktist tuli üle poole ehk koguni 15 kaugviskejoone tagant. Samasugune sõu jätkus teisel poolajal. Võrdluseks: Tartu tabas esimesel poolajal vaid kaks kaugviset, kogu mängu jooksul Kalevi 13 vastu 11.  

2. Kalevi kvaliteetsed kiirrünnakud. Kalevi eelis Tartu ees on selgelt palju teravamad ja osavamad tagamängijad, kes olid seeria kolmanda mängu üheks võtmeks. Isaiah Briscoe, Sten Soku ja Branko Mirkovici tasemega mängijad lahendavad kiirrünnakuid filigraanselt. Kiirus, täpsus ja mängutarkus – Tartu mängijatel pole need omadused puudu, vaid Kalevi pallurid tegutsevad kvaliteetsemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles