Janar Talts videointervjuus: kui nad viskavad igas mängus sada punkti, on meil raske võita

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli ääremängija Janar Talts lausus pärast korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria kolmandat lahingut, mis lõppes BC Kalev/Cramo 102:82 võiduga, et seeria esimene ja kolmas mäng olid oma olemuselt üsna sarnased. 

«Mingeid paralleele võib tõmmata nii teise kui ka esimese mänguga, kus jõudsime neile järgi. Täna ei jõudnud kohe kuidagi. Kui nad viskavad sada punkti iga mäng, siis on raske võita. Me ei saanud oma kaitset pidama ja pisiasjad muutusid määravaks. Päris suureks läks see vahe,» kommenteeris Talts.

Kogu mängu olid Tartu mängijad üsna rahulolematud kohtunikega. Kaheldavad olukorrad vilistati tihti just Kalevi poolele. «Eks kohtunikega sõnelemist on alati, kaotusseisus loodad teisi otsuseid. Ega kohtunikel ka alati head päevad pole, aga selle taha see mäng ei jäänud,» andis Talts mõista.

Kuidas seeria tagasi Tallinnasse viia? «Kui me nüüd suudaks neljapäeval Kalevi võib-olla 80 punkti peal hoida, võiks võidu peale mõelda. Aga kui viskavad jälle sada, siis ma ei näe, kust meie viskaks 110. Usk peab olema, mängime viimse mänguni, ega siin muud üle ei jää,» sõnas Talts.

Postimees palus seeria esimest ja kolmandat mängu võrrelda ka Kalevi ääremängijal Martin Dorbekul.

«Olime esimesel poolajal vabad ja visked kukkusid sisse. Oleme maa-ala vastu mängimist harjutanud ja ei lasknud seekord sellist kukkumist läbi nagu esimeses mängus. Nad on võimelised väga hästi mängima. Peame seda järgmises mängus kindlasti meeles pidama. Seeria ei ole läbi,» sõnas Dorbek.

Dorbek rõhutas korduvalt, et Tartu maa-ala ja leedulane Vytenis Cizauskas valmistavad neile probleeme. «Jääme maa-alas vahepeal passiivseks. Õnneks on meil piisavalt palju selliseid mängijaid, kes suudavad rasketel hetkedel üks-üks enda peale võtta. Lauapallides peame paremaks saama. Cizauskas teeb iga mäng omad asjad ära, kuigi keskendume küll tema peale,» analüüsis Dorbek.

Lisaks rääkis Dorbek, et rootslase Carl Engströmi osalemine tänases mängus polnud Kalevile üllatus. «Oleme kõikides mängudes temaga arvestanud. Suur jõud ja suur mees neil. Arvestame ka neljapäeval,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles