Kaks Eesti rakendisportlast lunastasid pääsme MMile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Haggi ja Vairi
Eve Haggi ja Vairi Foto: Merje Paalandi

Möödunud nädalavahetusel peeti Pärnumaal Maria talus toimuva Hobufestivali Maria Kevad 2018 raames rahvusvaheline rakendispordivõistlus, kus hobuste üherakendites võttis võidu Eve Haggi, ponide üherakendites Riina Rõa. Muuhulgas lunastasid Haggi ja Urmas Saks tänavuse üherakendite MM-i pääsmed.

Maria talus startis möödunud nädalavahetusel 14 hobuste ning kaks ponide üherakendite ekipaaži, kohal oli kogu Eesti paremik. Lisaks meie sportlastele olid väljas kutsarid Lätist ja Venemaalt. Hobuste klassis asus võitja Eve Haggi hobusega Vairi liidriks juba koolisõidus, kus sai tulemuseks 56.06 karistuspunkti. Meie sportlastest sõitis MMi normatiivi tähistavast 65 karistuspunktist paremini veel Urmas Saks hobusega Indekss (59.53), Signe Haggi hobusega Varunessa (60.54) ja Riina Rõa hobusega Dylano (61.77). Just eelnev oligi esinelik pärast koolisõitu. Urmas Saks ja Eve Haggi täitsid MMi normatiivi teistkordselt ning seega on nemad lunastanud pääsme augusti lõpus Hollandis toimuvale üherakendite MMile.

Koonustes ehk täpsussõidus ning maratonis näitasid oma paremust koolisõidus ebaõnnestunud Venemaa kutsarid, kui koonused võitis Lyudmilla Beshenova ning maratonis oli parim Svetlana Prokhorova. Kokkuvõttes õnnestus Eve Haggil liidrikoht säilitada, seda pea kuue punktise paremusega lätlanna Dace Sture ees, kes oli teine hobusega Callija ning saavutas neljanda koha hobusega Solera. Kolmanda koha tõi Eestile Riina Rõa, viies oli Urmas Saks.

Eve Haggi sõnas, et on üldjoontes Marias saavutatud tulemusega rahul, seda eriti koolisõidu osas: «On hea meel, et vaatamata viperustele täpsussõidus ja maratonis, õnnestus võistlus võita.»

Väikesed viperused, mida Haggi mainis, oli põgus eksimine maratoni rännakurajal, mis küll õnneks karistuspunkte aja ületamise eest ei toonud ning hetk koonustes, kus tuul tõstis kutsari kübarat, mida ta seejärel parema käega püüdma hakkas ning hobusega kontakti kaotas. Viimasele järgnes trajektoorilt kõrvalekalle ja hetkeline ärev moment, kus ei olnud välistatud ka kutsari vankrist kukkumine.

Ponide üherakendites oli Riina Rõa poniga Grelli parem Pille-Riin Reinausist, kes võistles poniga Radar. Rõa võitis koolisõidu ja koonused, Reinaus oli omakorda parem maratonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles