Meistrite liiga finaalmängu pileti eest küsitakse uue sõiduauto hinda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PAUL ELLIS / AFP

Laupäeval Kiievis toimuva Meistrite liiga finaalmängu eest Liverpooli ja Madridi Reali vahel küsitakse mustal turul piletite eest hingehinda.

Mustal turul liikuvad piletid ületavad kohati isegi 20-kordselt pileti originaalhinna. Näiteks küsitakse veebisaidil Ticketbis ühe ainsa pileti eest 16 000 eurot.

«Situatsioon on naeruväärne. Kolmandad osapooled on leidnud endale viisi kasumit teenida. Paljud inimesed, kes ei toeta kumbagi klubi, saavad piletitele näpud taha ning näevad selles võimalust raha teenida,» oli Liverpooli fänn Neil Atkinson tekkinud olukorra peale tulivihane.

Kiievi olümpiastaadion mahutab 63 000 pealtvaatajat, läbi Liverpooli jalgpalliklubi müüdi fännidele 16 625 piletit.

Piletite vahendamise saidil Ticketbis maksab odavaim pääse Madridi Reali sektorisse 467 eurot, kõige odavam pilet Liverpooli fännisektorisse maksab aga 1523 eurot. Mõlema näite puhul on tegu neljanda kategooria piletitega, mille jalgpalliklubid müüsid fännidele 70 euro eest.

Suurbritannias keelati piletite edasimüümine 1994. aastal, kuna edasimüüdud piletitega puudub kontroll selle üle, et ühe klubi fännid ei pääseks teise klubi fännitribüünile. Inglismaal võib pileteid edasi müüa vaid klubide poolt volitatud edasimüüjad. Samas ei kehti need reeglid välismaal toimetavatele vahendajatele.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles