Eesti võrkpalli ootab teel unistuste Maailmaliigasse kurviline teekond

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondisel on MM-valikturniiril küll mitu meest eesotsas Ardo Kreegi (vasakul) ja Andrus Raadikuga (paremal) puudu, ent parima koondisega pole suve esimeses pooles väljas ka sisuliselt ükski Eesti konkurent.
Eesti võrkpallikoondisel on MM-valikturniiril küll mitu meest eesotsas Ardo Kreegi (vasakul) ja Andrus Raadikuga (paremal) puudu, ent parima koondisega pole suve esimeses pooles väljas ka sisuliselt ükski Eesti konkurent. Foto: cev.lu

Eelmisel suvel viis Rahvusvaheline Võrkpalliliit sisse järjekordse suure süsteemimuudatuse, kui jättis maailmaliiga senisest kolmest tugevusgrupist alles vaid ühe, kus osalevad 16 maailma paremat riiki. Eestil on võimalus juba järgmiseks suveks valitute sekka pääseda, ent selleks tuleb nii mais kui juunis mängida 12 matši sisuliselt ainsagi eksimuseta.

«Tegelikult seisab meil homme (täna – toim.) ees selle suve üks olulisemaid mänge,» tõdeb publikut saali kutsuv Eesti Võrkpalliliidu president Hanno Pevkur. Tõsi, kaotus tänases Euroopa Kuldliiga teise vooru mängus põhikonkurent Belgiale paiskaks meeskonna teekonnale maailmaliigasse sama suured kivid, nagu need, mis Ott Tänaku ralli Portugalis lõpetasid. Ent kuidas unistuste sarja üldse pääseda, on jäänud seni võrkpallisõpradele segaseks. Otsustasime vea parandada.

Esmalt, Eesti peab vastloodud Euroopa Kuldliigas finaalturniirile pääsemiseks A-alagrupi võitma ehk jätma seljataha nii Belgia (Euroopa edetabelis 7.), Slovakkia (jagab Eestiga 13. kohta) kui ka Rootsi (19.). Üks kuuendik ülesandest on lahendatud, sest avavoorus võideti laupäeval kindlalt võõrsil slovakke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles