Venemaa hakkab rohkem rõhku panema rannavõrkpallile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copacabana rannal asuv rannavolle areen. Taamal lahel korda valvav sõjalaev.
Copacabana rannal asuv rannavolle areen. Taamal lahel korda valvav sõjalaev. Foto: SCANPIX

Pärast mõne aasta pikkust hoovõttu ja katsetamist on Vene võrkpallijuhid jõudnud järeldusele, et rannavolle võiks olla klassikalise võrkpalli kõrval, mitte kaugel sabas.

uba on kogunenud medalivõite rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, regulaarselt ja igas vanuseklassis võrdlevad võimeid noored. Katsetajaid innustab teadmine, et see on olüpiaala, vahendab Volley.

Venemaa võrkpalliliit on äsja teinud Superliiga klubidele ettepaneku (s.t direktiivi) moodustada tavavõrkpalli juurde paralleelne struktuuriüksus rannavõrkpalli arendamiseks. Avatakse kahesuunaline liiklus: põhimeeskonna kandidaatidest liiguvad rannavõrkpalli eeldustega mängijad paarisvõrkpallurite seltskonda ja sealt andekamad «klassikute» juurde. Võimalik on ka tihedam liiklus – näiteks Igor Kolodinski on väga edukalt praktiseerinud järgemööda saalis, liival ja uuesti katuse all. Ülekolmekümnese sidemängija järele on endiselt suur nõudlus.

Eesti sidemängijatest on rannavolle hästi sobinud Margus Niinemäele, Avo Keelele, Kaido Kreenile, Kardo Künnapile, Kert Toobalile, nn kahepaiksetest Jaanus Lillepuule, Aare Salumaale, Kristjan Kaisile jmt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles