54 avamerepurjekat täitsid kolmapäeva õhtul Tallinna lahe

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MARINEPOOL–Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati neljandal sõidul jagus nii päikest kui stabiilset tuult võistlussõidu lõpuni. Konkurentsitihedale võistlusele elasid seekord kaasa ka MARINEPOOLi esindajad, kes huviga võistluskomitee paadilt toimuvat jälgisid. 54 purjelaeva viies erinevas arvestusgrupis said pärast ühte ülilennukat üldist valestarti „I“ lipuga maha rahustatud ja rajale saadetud. 

Marinepool - KJK Kolmapäevaregatt
Marinepool - KJK Kolmapäevaregatt Foto: Kalevi Jahtklubi

Tuul puhus läänest kiirusega 6-8 meetrit sekundis, mis andis võistlejatele keskmiselt tunni ja kümme minutit aega, et  paadist ja meeskonnast parim välja pigistada. Finiš oli vaatamata erineva pikkusega radadele väga tihe ja parandatud aeg jättis tulemustesse koha ja punktide jagamisi.

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi 4. Kolmapäevaregatt - ORC I grupi jahid sõidu stardis
MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi 4. Kolmapäevaregatt - ORC I grupi jahid sõidu stardis Foto: Aleksandr Abrosimov

Suuremad jahid seilasid täna õige kaugele – vastutuules mindi Paljassaare idatoodrile. ORC I grupp liikus sealt edasi allatuules Miiduranna vraki keratoodrile, edasi külgtuules Pirita ranna suunas, pool miili stardiliinist allpool asunud lisapoile ja siis krüssates finišisse. ORC II ja LYS I gruppide jahid purjetasid Paljassaarest märgile nr 3 ning lisapoi kaudu vastutuules finišisse. LYS II grupp ja Folkboodid läbisid raja, mis viis nad Katariina kai idapoist kollasesse märki number kolm ja sarnaselt teiste gruppidega, kui lisapoi Pirita ranna suunas oli paremale jäetud, krüssuots finišisse.

Ilusad purjetamisilmad on jõudsasti kasvatanud kolmapäevasest seeriavõistlusest osavõtjate arvu, mille üle on siiras heameel. Klubiülem Rene Allik ootas pärast võistlust purjetajaid kaetud auhinnalauaga Kalevi Jahtklubi terrassil.

MARINEPOOL – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati 4. sõidu võitjad: 

ORC I

I koht OLYMPIC kapten Tiit Vihul

II koht KATARIINA II kapten Aivar Tuulberg

III koht EESTI MEEDIA SAILING TEAM kapten Sven Nuutmann

ORC II

I koht  CHERIE  kapten Ivar Aru

II koht VESIKAAR kapten Tanel Tamm

III koht MATILDA 3  kapten Koit Pauts

LYS I

I koht TESSA kapten Alar Ivanson

II koht FANATIC kapten Ain – Eke Jalasto

III koht DI WEISS kapten Erki Kilusk

LYS II

I koht  KARINA kapten Aleksei Žigadlo

II koht HEUSCHRECKE kapten Dmitri Bondarenko

III koht FAROZON kapten Maarja Kask

FOLKBOOT

I koht  MUINASJUTUKUNINGAS kapten Jaanus Nõgisto

II koht TRINE kapten Tõnis Piirsalu

III koht GRETA kapten Mikk Köösel

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles