Meistrite liiga finaal Kiievis: sära ja korruptsioon käsikäes

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina jalgpallijuht Andrei Pavelko (vasakul) ning Kiievi linnapea ja endine poksituus Vitali Klitško Meistrite liiga karikatega.
Ukraina jalgpallijuht Andrei Pavelko (vasakul) ning Kiievi linnapea ja endine poksituus Vitali Klitško Meistrite liiga karikatega. Foto: Sergei Supinski / AFP / Scanpix

Pealtäha kullakarvaline, seest siiruviiruline. Just nii võiks iseloomustada Ukrainas toimuvat vahetult enne jalgpalli klubihooaja tähtsaima mängu, Meistrite liiga finaali võõrustamist.

Täpselt kümnend EM-finaalturniiri korraldamisest möödas, voorivad vutituristid ja muud asjapulgad taas hordide kaupa Euroopa suuruselt seitsmendasse linna Kiievisse. Kunstlikult lakke löödud hotelli- ja lennupiletite hinnad on unustatud.

Kiiev särab, kuid tegelikult peidab glamuur, mis Euroopa esiklubi selgitamisega paratamatult kaasneb, Ukraina jalgpalli sisemisi mädapaiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles