Prantsusmaa lahtiste põhitabel: mis ringis saavad omavahel kohtuda Kontaveit ja Kanepi?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.
Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Neljapäeval said Eesti naistennisistid Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi teada oma avaringi vastased Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel.

Mõlemad eestlannad kuuluvad tabeli alumisse poolde, vastavalt seitsmendasse ja kaheksandasse osasse, mis tähendab, et edu korral lähevad nad omavahel vastamisi veerandfinaalis. Sinna jõudmiseks peavad mõlemad mängijad saama jagu neljast vastasest, mis näib äärmiselt ebatõenäoline.

25. asetusega Kontaveit kohtub avaringis ameeriklanna Madison Brengle’iga (WTA 99.) ja maailma edetabelis 51. kohal paiknev Kanepi venelanna Darja Kasatkinaga (WTA 14.). Loe, kuidas eestlannad oma vastastega varem on mänginud.

Juhul kui Kontaveit avaringist edasi pääseb, siis järgmine vastane tuleb paarist Christina McHale (USA, WTA 85.) ja kvalifikatsioonist põhitabelisse jõudnud mängija. Kolmandas ringis tuleb vastamisi minna ilmselt kaheksanda asetatud tšehhitari Petra Kvitovaga, kellele Kontaveit kaotas Madridi turniiri kaheksandikfinaalis. Neljanda ringi vastane on kõigi eelduste kohaselt 20. paigutusega lätlanna Anastasija Sevastova või kümnenda asetusega ameeriklanna Sloane Stephens.  

Paarist Tatjana Maria (Saksamaa, WTA 64.) – Kirsten Flipkens (Belgia, WTA 69.) selgub Kanepi potentsiaalne teise ringi vastane. Kolmandas ringis tuleb ilmselt mõõtu võtta Maria Sakkari (Kreeka WTA 39.) või 23. asetusega hispaanlanna Carla Suarez Navarroga. Samas tabelipooles paikneb maailma teine reket Caroline Wozniacki (Taani), kellega Kanepi saab kohtuda vaid neljandas ringis.

Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringi kohtumised algavad eeloleval pühapäeval. Aasta teise suure slämmi turniiri võitja selgub 10. juunil. Prantsusmaal kaitseb tiitlit lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 5.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles