Järelvaadatav: mõõna ületanud Kontaveit jõudis Prantsusmaa lahtistel teise ringi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 25.) alustas Prantsusmaa lahtiseid tennisemeistrivõistlusi võiduga, kui alistas avaringis ameeriklanna Madison Brengle (WTA 99.) 6:1, 4:6, 6:2.

Kontaveit alustas mängu hästi, kui murdis juba avageimis Brengle’i servigeimi, kuid andis seejärel ameeriklannale geimi vastu. Ülejäänud esimese seti geimid kulgesid kindlalt Kontaveidi taktikepi all.

Teises setis jäi Kontaveit kohe murdega tagaajaja rolli, kuid murdis järgmises geimis kohe tagasi. Brengle tegi otsustava murde seisul 3:3 ja sellele meie esinumber vastust ei leidnud ning võitja selgus kolmandas setis. 

Otsustavas setis murdis eestlanna kolm korda ameeriklanna servigeimi ning andis omakorda ühe oma pallingugeimi ära. Viimases geimis pääses Kontaveit 40:0 juhtima ja omas kolme matšpalli, aga Kontaveit realiseeris juba esimese.

Teises setis kerge mõõnaperioodi sisse lubanud Kontaveit ja Brengle pidasid tund ja 42 minutit kestnud lahingu. Kontaveit kohtub Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste teises ringis Christina McHale’i (USA, WTA 85.) ja Alexandra Dulgheru (Rumeenia, WTA 160.) paari võitjaga. 

ENNE MÄNGU:

Kontaveit ja Brengle'i matš toimub kolmandal väljakul esimese mänguna. Kontaveit on Brengle'iga kohtunud kahel korral. Mõlemal korral on Kontaveit võitnud, 2015. aasta US Openil alistas eestlanna ameeriklanna 6:2, 3:6, 6:0. Aasta varem mindi vastamisi Nottinghami tenniseturniiril ning seal sai Kontaveit 6:1, 6:2 võidu.

 

Ready for the craziness to start here @rolandgarros ??‍♀️

A post shared by Anett Kontaveit (@anett_kontaveit) on

Äsja karjääri kõrgeimale edetabelikohale tõusnud Kontaveit on Prantsusmaa lahtiste põhitabelis mänginud vaid kahel korral. Mullu pääses ta esimest korda avaringist edasi, kuid kaotas teises ringis kolmes setis Garbine Muguruzale 7:6 (4), 4:6, 2:6. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles