FC Flora võitis Narvas tänu Transile suurt pahameelt tekitanud penaltile

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josep Saliste (paremal) lõi FC Flora 2:1 juhtvärava. Rauno Alliku (paremalt teine) oli aga jalgpallur, kelle vastu määrusi rikkudes teenis Trans esmalt punase kaardi ja kinkis siis Florale penalti.
Josep Saliste (paremal) lõi FC Flora 2:1 juhtvärava. Rauno Alliku (paremalt teine) oli aga jalgpallur, kelle vastu määrusi rikkudes teenis Trans esmalt punase kaardi ja kinkis siis Florale penalti. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliiga 17. vooru keskses kohtumises alistas FC Flora võõrsil 4:2 Narva Transi. Flora 3:2 juhtvärav sündis Ida-Virumaa klubis suurt pahameelt tekitanud penaltist. Peatreener Adjam Kuzjajev nentis mängujärgses intervjuus, et tema meeskond «pidi mängima 12 mehe vastu».

Trans asus kohtumist juhtima 22. minutil, kui Dmitri Prošin realiseeris Madis Vihmanni tehtud vea eest realiseeritud penalti. Flora jõudis 38. minutil Kevin Aloe tabamusest viigini ja asus 51. minutil Joseph Saliste väravast juhtima, aga 56. minutil Dmitri Barkov viigistas.

Sel Premium liiga hooajal koduväljakul löömatuna püsinud (nii FCI Levadia kui ka Nõmme Kalju vastu teeniti kodus viik) Transil hakkas mäng käest libisema 72. minutil, kui avaminutil hoiatuse teeninud kaitsja Maksim Tšerezov tiris keskjoone juures selja tagant särgist Rauno Allikut, mille peale kohtunik Siim Rinken ta teise kollase kaardiga mängust eemaldas.

Viis minutit hiljem protesteeris Trans taas, sest Rinken määras 77. minutil Flora kasuks penalti, kui Dmitri Prošin tiris käest karistusalas pealöögile läinud Allikut. Penalti realiseeris kindlalt Zakaria Beglarišvili, kes viimistles 90. minutil Frank Liivaku eeltööst ka kohtumise lõppseisu.

«Väga raske mäng. Raske väljak ja Narva pani palju energiat mängu, mis muutis kohtumise meie jaoks keeruliseks. Pidime kõik välja panema, mis meis sees oli. Võtmeks oli tahe - kui lubasime Transil teisel poolajal viigistada, siis läks korraks närviliseks ega suutnud võimalusi kasutada, aga poisid jätkasid võitlemist ja leidsid üles momendid, millega võit võtta,» sõnas FC Flora peatreener Jürgen Henn pärast mängu ETV+-le antud intervjuus.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev oli varjamatult pahane kohtunike partii peale. «Punane kaart oli otsustav, sest kümnekesi on Flora vastu väga keeruline. Eriti siis, kui kohtuniku näol on neil ka 12. mängija. Ma ei kommenteeri kunagi kohtunikke (siinkohal jäi sel hooajal abikohtuniku ründamise eest neljamängulise juhendamiskeelu teeninud Kuzjajev enda käitumismustri hindamisel siiski liialt tagasihoidlikuks - toim), aga esimesel minutil Tšerezovile antud kollane kaart oli arusaamatu ning teine antud tavalises võitlusolukorras. Aga poistega olen rahul ja õnnitlen neid. Mängijad võitlesid ja täitsid ülesandeid, aga kümnekesi on Flora vastu keeruline,» sõnas Kuzjajev ETV+-le.

Beglarišvili rõhutas, et Flora meeskond on võiduga ääretult rahul. «Trans on alati keeruline vastane. Avaringis tegime nendega kodus viigi ja tänagi oli raske,» sõnas grusiin.

Teistes tänastes seni lõppenud mängudes alistas FCI Levadia 6:1 Pärnu Vapruse ja Viljandi Tulevik kaotas kodus 1:3 FC Kuressaarele. Õhtul on vastamisi Nõmme Kalju ja Paide Linnameeskond ning pühapäeval võõrustab Tallinna Kalev Tartu Tammekat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles