Red Bulli pealik luges Verstappenile moraali

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: Thomas Melzer / imago/Thomas Melzer

Monaco GP kolmandal vabatreeningul seina sõitnud ning auto lõhkunud Max Verstappen peab homset GP-d alustama stardirivi lõpust, sest tema vormelit ei saadud kvalifikatsiooni ajaks korda. Meeskonna pealik Christian Horner luges pärast järjekordset ebaõnnestumist Max Verstappenile moraali.

Red Bull oli Monaco nädalavahetust domineerimas ning meeskond ootas oma sõitjatelt kahte paremat stardikohta. Kui Daniel Ricciardo tegi oma töö ära, siis Verstappeni kolmanda vabatreeningu avarii luhtas lootused Red Bulli kaksikvõiduks.

Kuna tegu pole esimese sarnase veaga Verstappeni poolt tänavusel hooajal, luges tiimipealik Horner 20-aastasele Verstappenile sõnad peale. «Ta istub autos, mis on võimeline seda etappi võitma. Seetõttu teeb see talle palju haiget. Nii häid võimalusi Monaco GP võitmiseks ei teki just palju. Ta peab sellest õppima ning lõpetama selliste sõiduvigade tegemise. Ta teab seda paremini kui keegi teine,» ütles Horner.

Küsimusele, kas Monaco vabatreeningu väljasõit muudab lõpuks Verstappeni lähenemist, vastas Horner: «Ma loodan küll. Kui ei, siis ma ei kujuta ette, mis muudab.»

«Kogu tiimi jaoks on olukord raske. Meil on nii tugev auto, aga jookseme nüüd ühel jalal. Meie mõlemad mehaanikutiimid tegid suurepärast tööd, et proovida teda kvalifikatsioonis rajale aidata. Kahjuks see ei õnnestunud,» sõnas Horner.

Tegelikult olid mehaanikud esimese kvalifikatsiooniperioodi lõpuks Verstappeni vormeli juba korda saanud, kuid siis ilmes välja käigukastiprobleem, mida ei osatud oodata. «Panime vormeli tööle ning siis hakkas käigukastist õli välja voolama,» selgitas Horner.

Vormel 1 Grand Prix'de kokkuvõtteid näitab Eesti territooriumil eksklusiivselt Eesti Meedia. Monaco GP põnevamaid hetki näeb Postimehest ja Kanal 12-st pühapäeval kell 22.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles