PM Kiievis. Ragnar Klavan: kaotus on valus ja vigastus teeb muret

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavanist ei saanud esimest eestlast, kes Meistrite liiga finaalis platsile pääsenud.
Ragnar Klavanist ei saanud esimest eestlast, kes Meistrite liiga finaalis platsile pääsenud. Foto: Lluis Gene / AFP / Scanpix

FC Liverpooliga Meistrite liiga hõbemedali võitnud Eesti parim jalgpallur Ragnar Klavan ei osanud veel sel õhtul saavutusest liiga suurt rõõmu tunda ning mõtles kohati isegi rohkem vigastusele, mis teda vaevab.

«Praegu on kaotus veel nii värskelt meeles, et ei oskagi seda medalit täpselt kuhugi liigitada. Kindlasti tegime superhooaja, eriti Meistrite liigas. Kahjuks jäi kirss tordile panemata,» sõnas Klavan.

Et ta ise võttis kaotuse vastu varumehena, sellele ei omistanud keskkaitsja mingit tähendust. «Valmistusin mänguks nagu igaks teiseks. Olen meeskonna liige – võidame koos ja kaotame koos. Minu roll pole absoluutselt oluline,» sõnas Klavan.

«Jah, Realil on rohkem selliste mängude kogemusi ja nad on harjunud taolise surve all mängima. Ka Mo Salahi vigastus lõi meid justkui natuke rütmist välja, aga poolajalt tulles oli minu arvates jälle kõik korras. Kui väravad välja arvata, ei mänginud me halvasti,» võttis ta 1:3 kaotuse kokku. Selle kohta, kas väravavaht Loris Karius võis just vaimselt läbi põleda, lausus Klavan: «Mul on väga keeruline näha tema sisse ning oletada, mis temaga enne mängu, mängu ajal ja pärast mängu toimuda võis.»

Vigastus vajab tõsist suhtumist

Nüüd sõidab Klavan tagasi Liverpooli. Kuna teda viimasel ajal vaevanud puusavigastus ei taha kuidagi taanduda, peab ta edasise ravi suhtes aru klubi meedikutega. Kindlasti jääb ta eemale peatsest Balti turniirist.

«Vigastus on ikka päris tõsiselt kallal. Viimastel nädalatel on pooled treeningud tulnud vahele jätta, sinna on läinud mänguaega. Hommikul tõustes ei tea, kas saan harjutama minna või mitte. Kindlasti etendab ka vanus siin juba rolli. Valuvaigistitega oleme olukorda kuidagi kontrolli hoidnud – seetõttu olnuksin ka näiteks täna valmis mängima. Aga tulevasele karjäärile mõeldes tuleb nüüd teha õiged otsused. Loodan siiski, et operatsioon pole vajalik ning piisab puhkusest ja ravist,» rääkis Eesti parim jalgpallur murest.

Millal langeb otsus tuleviku - ehk Liverpooliga lepingu pikendamise või lahkumise - osas, sellele vastas Klavan vanamoodi. «Ma pole oma lepinguküsimusi kunagi kommenteerinud ega tee seda ka edaspidi,» lausus kaks aastat Liverpoolis mänginu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles