Monaco võitja Ricciardo tegi ajalugu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: Photo4/LaPresse / LAPRESSE

2018. aasta Monaco vormel 1 etapil triumfeerinud Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo sai karjääri seitsmenda etapivõidu F1-sarjas. Varem polnud austraallane esikohalt startides esimesena ruudulippu näinud.

Seitsmest etapivõidust kahel korral on Ricciardo startinud teisest stardireast, neljandalt positsioonilt. Koguni kolmel korral vajas Ricciardo võiduks «kõigest» kolmandat stardirida ning korra on ta triumfeerinud kümnendalt kohalt alustades.

Karjääri esimese etapivõidu teenis austraallane vormel 1 sarjas 2014. aastal Kanadas. Samal hooajal saavutas Ricciardo veel võidud Ungaris ja Belgias. Aastal 2016 võidutses ta Malaisias, aasta hiljem Aserbaidžaanis ning sellel hooajal Hiinas. 

28-aastane Ricciardo on kuninglikus vormelisarjas sõitnud 135 etappi ning jõudnud poodiumile 29 korral. Kvalifikatsioonivõite on tal kirjas kaks (mõlemad Monacos – 2016. ja 2018. aastal) ning sõidu kiiremaid ringe tosin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles