Järelvaadatav: Tallinna võimlemispeol osales Otepää linna jagu inimesi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel pühapäeval, 3. juunil toimus Pirita Spordikeskuses 19. Tallinna Võimlemispidu «Need värvid», kus astus tänavu üles 2227 võimlejat üle kogu Eesti. Noorimad osalejad olid kõigest pooleaastased beebid koos emmedega-issidega ning eakamateks üle 70-aastased daamid.

Enne võimlemispidu:

Võimlemispeol osaleb 366 beebit ja väikelast koos vanematega, 320 mudilast ehk lasteaialast, 612 koolilast, 310 naist, 68 poissi ja meest, 142 rahvatantsijat, 142 juhendajat ning 267 võimlejat klubist Piruett. Esindatud on võimlejad Tallinnast ja Harjumaalt, samuti külalised Rapla-, Pärnu-, Järva- ja Ida-Virumaalt.

«Võimlejate arv on aasta-aastalt kasvanud ning tänavu astub staadionil üles 300 osalejat rohkem kui mullu. Piltlikult öeldes näeme me pühapäeval Pirital võimlemas terve Otepää linna jagu inimesi, mis annab kinnitust, et harrastusvõimlemine on eestlaste seas jätkuvalt populaarne,» sõnas võimlemispeo projektijuht Lembe Laas.

Lastekaitsepäevale pühendatud Tallinna võimlemispidu toimub 19. korda ning teeb vabariigi 100. sünnipäeva puhul sügava kummarduse Eestile ning siin elavatele lastele. Kavadest leiab mitmeid isamaalisi sümboleid ja värve, sh moodustavad võimlejad staadionile ka EV100 kujundi.

«Tänavuse võimlemispeo ideekavand on inspireeritud emotsioonidest ehk meie elule andvatest värvidest,» sõnas pealavastaja Avelin Kalvik. «Võimlemine kui selline on korraga nii emotsioonide väljendusviis kui nende looja ning üldjuhul seostame oma tundeid erinevate värvidega. Esitlusele tulevad kavad ongi täis palju värve ehk emotsioone, mida soovime edasi anda ka pealtvaatajatele.»

Eesti Spordiseltsi Kalev poolt korraldatud XIX Tallinna Võimlemispidu “Need värvid” toimub sel pühapäeval, 3. juunil algusega kell 17 Tallinnas, Pirita Spordikeskuses aadressil Rummu tee 3. Üritus on kõigile tasuta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles