Tipphetked: Eesti võrkpallikoondis jäi võõrsil Belgiale kindlalt alla (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste võrkpallikoondis kaotas Euroopa Kuldliiga alagrupimängus võõrsil Belgiale 0:3 (27:29, 19:25, 19:25). Eesti säilitas kaotusest hoolimata alagrupis eiskoha ning omab head võimalust, et jõuda finaalturniirile, kus kaks paremat jätkavad mängimist Maailmaliiga koha nimel. Eesti naiste võrkpallikoondis alistas võõrsil Šveitsi 3:1 (21:25, 25:19, 25:17, 25:15) ja kindlustas koha Hõbeliiga finaalturniiril.

Meeste esimene kohtumine Belgiaga lõppes Eesti 3:1 võiduga, ent võrreldes selle matšiga on belglaste read täienenud kolme mehega, eesotsas rünnakuliidri Sam Derooga. Samuti on juures sidemängija Stijn D´Hulst ja libero Jelle Ribbens, mis tähendab, et viimati sel kohal tegutsenud nurgaründaja Francois Lecat saab oma tavapärasel positsioonil mängida.

Peatreener Gheorghe Crețu ootab oma hoolealustelt keskendunud tegutsemist. «Mõlemad meeskonnad on kõrgelt motiveeritud, et finaalturniirile pääseda. Seekord on meil vastas teistsugune Belgia kui eelmises mängus, sest lisandunud on kolm uut meest. Samas oleme nendega ka varem täiskoosseisus mänginud ja see pole meie jaoks midagi uut. Kindlasti tuleb võimsate emotsioonidega kohtumine ja võidab see, kes suudab oma potentsiaali ära kasutada ja olulistel hetkedel rahulikuks jääda,»vaatas peatreener kohtumisele ette.

«Eelmisel suvel MM-valiksarjas me ei püüdnudki Derood täielikult pidurdada, sest ta on nii kõrge tasemega mängija, et toob mingid punktid igal juhul ära. Püüdsime pigem talle mitte liiga palju tegutsemisruumi anda. Deroo võib olla mitu geimi nähtamatu, ent otsustaval hetkel toob ikka kastanid tulest. Teda tuleb jälgida, ent kogu tähelepanu ei saa tema peale minna. Samal ajal on ka meil selliseid mehi, kes suudavad mängu saatuse otsustada,» analüüsis Crețu.

Eesti koondise koosseis mänguks Belgiaga: Kert Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Henri Treial, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Karli Allik, Robert Täht, Kristo Kollo, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Albert Hurt.

Eesti juhib Kuldliiga A-alagruppi täisedu 12 punktiga, Belgial on teisena 8 ja Slovakkial 4 punkti. Rootsil on punktiarve avamata.

Alagrupis mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, seejärel toimub Final Four turniir, kust pääseb kaks paremat meeskonda üleminekumängudele, et võidelda ühe koha eest uue nimega Maailmaliigasse: FIVB Volleyball Nations League´i.

Naiskonnal seisab ees taaskohtumine Šveitsiga

Rahvusnaiskond läheb teistkordselt vastamisi Šveitsiga, kellest kodusaalis saadi jagu 3:2. Mäng Genfis algab pühapäeval kell 17.30.

Võrreldes selle kohtumisega on šveitslannade read täienenud diagonaalründaja Maja Storckiga. Peatreener Andrei Ojamets sõnas kohtumise eel, et tegu pole sellisel tasemel mängijaga nagu rootslaste liider Isabella Haak, ent juurde annab tema lisandumine kindlasti.

«Eelmises mängus tegutsesid nad sisuliselt ilma diagonaalita ning rünnak käis läbi tempo ja nelja. Nüüd läheb nende rünnak mitmekesisemaks, aga usun, et me suudame sellele reageerida ning kaitses ja blokis hoolikalt tegutseda,» kommenteeris Ojamets.

Mäng on suure tähtsusega mõlemale, mistõttu ootab peatreener põnevat kohtumist. «Mõlemad pooled saavad aru, mida see kohtumine tähendab – meile tähendab võit pääsu finaalturniirile, neile tähendaks kaotus sealt eemale jäämist. Meie esimene mäng nendega oli kvaliteedi poolest närviline ja tegime palju vigu katses ja blokis. Mängud Rootsiga olid meie poolelt tunduvalt paremad,» lisas juhendaja.

Naiskonna koosseis mänguks Šveitsiga: Hanna Pajula, Nette Peit, Eliisa Peit, Eliise Hollas, Marje Rosenblatt, Kaisa Bahmatsev, Kristi Nõlvak, Julija Mõnnakmäe, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Kertu Laak, Kristel Moor.

Eesti naiskond on A-alagrupis 2. kohal, 4 mänguga oleme kogunud 8 punkti. Liider on 9 silmaga Rootsi, Šveitsil on 7 punkti. Viimases voorus 6. juunil mängib Eesti naiskond kodus Kosovo vastu.

Alagruppides mängitakse kõigiga läbi kodus-võõrsil süsteemis, kahe grupi peale neli paremat naiskonda pääsevad Final Four turniirile ja liiga võitja tõuseb järgmiseks aastaks Euroopa Kuldliigasse. Rootsi on korraldajana juba koha finaalturniirile taganud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles