Kuningas kasvatab vihkajatest austajaid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James on ehitanud oma kehast templi, mis on pühendatud ainult ja ainult korvpalli teenimisele.
LeBron James on ehitanud oma kehast templi, mis on pühendatud ainult ja ainult korvpalli teenimisele. Foto: AFP/Adam Glanzman/Scanpix

Elus on vähe kindlaid asju – surm, maksud, päike tõuseb idast ja loojub läände... Ning LeBron James mängib NBA finaalis.

Maailmas on sadu tuhandeid algkoolilapsi, kelle jaoks on viimane fakt täpselt sama «eluaegne» kui eelmised. James on oma meeskonna finaali viinud kaheksal aastal järjest ning teeb 33-aastasena väljakul tegusid, mis sunnivad tõsimeeli küsima: on ta robot või inimene?

Konverentsi finaalseeria seitsmendas mängus viskas James Boston Celticsi vastu 35 punkti, võttis 15 lauapalli ja andis 9 korvisöötu. Vägev tulemus. Kuid tegu on pelgalt protokollist vastu vaatava kiretu tõega, mille taga peituvat ei suuda arvud kirjeldada. Seda ei tee õieti ka asjaolu, et James viibis hetkegi hinge tõmbamata platsil kõik 48 minutit. Ega teadmine, et tegu oli tema sajanda mänguga sel hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles