Tipphetked: Kontaveit võitis ja kohtub kolmandas ringis maailma 8. reketiga (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Anett Kontaveit (WTA 24.) alistas Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste teises ringis rumeenlanna Alexandra Dulgheru (WTA 159.) 7:5, 6:2 ja pääses 32 parema sekka.

29. sünnipäeva tähistanud Dulgheru jäi Kontaveidile alla eelkõige võimsuse poolest, mida kinnitab ka statistika. Eestlanna sooritas poolteist tundi kestnud mängu jooksul 24 äralööki rumeenlanna 8 vastu. 22-aastane Kontaveit on pääsenud nüüdsest kõigil suure slämmi turniiridel vähemalt korra kolmandasse ringi.

Kohtumine täispikkuses:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Aasta teise suure slämmi turniiri kolmandas ringis läheb Eesti esireket vastamisi kaheksanda asetusega tšehhitari Petra Kvitovaga, kes alistas täna 6:0, 6:4 hispaanlanna Lara Arruabarrena (WTA 91.). Mai alguses kaotas Kontaveit kahekordsele Wimbledoni võitjale Kvitovale Madridi turniiril 7:6 (4), 3:6, 3:6. Matš peetakse ülehomme ehk reedel.

Juba homme peab oma teise ringi kohtumise aga Jürgen Zopp, kes kohtub belglase Ruben Bemelmansiga (ATP 110.). Kõigist eestlaste mängudest teeb otseülekande nii Kanal 12 kui Postimees.ee.

Enne mängu:

Kuigi Kontaveiti teise ringi vastane oleks pidanud selguma juba pühapäeval, sai see selgeks alles eile. Pühapäeva õhtul alanud mäng Dulgheru ja ameeriklanna Christina McHale'i (WTA 85.) vahel venis oodatust pikemaks ja peale teist setti tuli mäng katkestada, kuna väljas oli läinud liiga pimedaks. 

McHale võitis esimese seti 7:5 ja oli teiseski ees, kuid Dulgheru osutas lõpus väga tugevat vastupanu ning teine sett läks kiire lõppmänguni. Kiires lõppmängus võitis rumeenlanna lõpuks 7:5. Kohtunikud otsustasid mängu seisul 1:1 katkestada.

Esmaspäeval jätkati mängimist ning rumeenlanna suutis näidata märksa paremat mängu, võites kolmanda seti 6:3. Nii tulebki 28-aastasel rumeenlannal kokku minna Anett Kontaveitiga, kellega ta varem kohtunud ei ole.

Rumeenlanna parim koht WTA edetabelis on olnud 26., kuid sellel positsioonil oli ta seitse aastat tagasi. Pärast seda pidi ta põlvevigastuse tõttu pikalt võistluspausi pidama. Suure slämmi turniiridel Dulgheru kolmandast ringist kaugemale jõudnud ei ole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles