Selveri võrkpalliklubi vahetab treenerit ja plaanib medaliheitlusse naasta

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri liidri Oliver Orava meeskonnas jätkamine pole veel selge, kuid suur osa tänavusest põhituumikust loodetakse säilitada. Lisaks pole sugugi välistatud, et nii siit- kui sealtpoolt piire tuuakse ka täiendusi.
Selveri liidri Oliver Orava meeskonnas jätkamine pole veel selge, kuid suur osa tänavusest põhituumikust loodetakse säilitada. Lisaks pole sugugi välistatud, et nii siit- kui sealtpoolt piire tuuakse ka täiendusi. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Selveri võrkpalliklubi uueks peatreeneriks võib saada Soome üks hinnatumaid noortetreenereid Aapo Rantanen (35). 

«Rantanen on hetkel meie peamine kandidaat peatreenerikohale,» kinnitas Selveri esindaja Lauri Kasper täna Postimehele. «Ta on kahel korral Tallinnas klubiga kohtumas käinud ning läbirääkimised jätkuvad. Lähinädalatel loodame meeskonna uue juhendaja paika saada.»

Mängijakarjääri 2008. aastal lõpetanud Rantanen on töötanud viimased seitse aastat Kuortane spordikoolis, esmalt nais- ja nüüd meesjuunioride treenerina. Mullu saavutas tema juhendatav Soome U17 poiste koondis EM-finaalturniiril 11. koha, U19 vanuseklassis, kus Rantanen oli abitreener, teeniti 8. koht.

Kõrghariduse on Rantanen omandanud arvutiteaduse erialal. Ilmselt just tänu ülikoolis õpitule peetakse Rantaneni tugevaks ka statistilise külje pealt, näiteks 2015. aastal tegutses ta Soome rahvusmeeskonna statistikuna.

Tänavu oli võistkonna juhendaja, klubist lahkuv lätlane Austris Stals teatavasti ainus mitte-eestlane meeskonnas. Kasperi sõnul plaanib Selver naasta aastase vaheaja järel nii Credit24 Balti liigas kui Eesti meistrivõistlustel medalikonkurentsi, mistõttu pole välistatud, et suvel palgatakse lisaks peatreenerile ka üks mängija (näiteks diagonaalründaja kohale) välismaalt.

Põhituumik eesotsas teismeeas Albert Hurda, Renet Vankeri ja Mihkel Varblasega loodetakse siiski säilitada, mistõttu Rantaneni-sugune noortetreener peaks sobima lootsiks kenasti. Välismaa-mõtteid mõlgutava Oliver Orava osas on kõik veel lahtine. Samuti võidakse kodustelt konkurentidelt keegi enda ridadesse meelitada.

Aapo Rantanen.
Aapo Rantanen. Foto: Soome võrkpalliliit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles