Endine UEFA president Platini vabastati kriminaalsüüdistusest

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini
Michel Platini Foto: PA Wire / SCANPIX

2015. aastal segati Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini Šveitsi prokuratuuri poolt FIFA presidendi Sepp Blatteri kriminaalasjasse. Nüüd, kolm aastat hiljem, tunnistati väidetavalt Platini puhtaks.

Aastal 2013. määras FIFA eetikakomisjon Platinile kaheksa aasta pikkuse jalgpallis tegelemise keelu. Nüüd väidab Platini, et Šveitsi kohus on tema juhtunust vabastanud. «Need aastad olid minu jaoks väga rasked ja valusad. Minu au ja uhkus on tuhmunud Minult rööviti kolm aastat oma tööga seotud elu. Ma tulen tagasi, aga praegu on liiga vara öelda, millal ma seda » vahendab Reuters Platini sõnu.

Kogu probleem Platini jaoks sai alguse sellest, et Blatterit kahtlustati juhtimisvigades. Üks koht, millest uurijad kinni hakkasid oli see, et 2011. aastal maksti FIFA poolt Michel Platinile kaks miljonit franki. Väidetavalt oli see töötasu, mille Platini oli saamata jäänud. Nimelt töötas Platini aastatel 1999. kuni 2002. FIFA-s.

«Ma töötasin FIFA-s president Sepp Blatteri erinõunikuna mitmetes jalgpalliga seotud valdkondades. See oli täiskohaga töö. Nagu ma Šveitsi võimudele selgitasin, sain ainult osa 1998-2002 aasta palgast,» sõnas Platini aastal 2015 agentuurile AFP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles