Rauno Nurger ja Maik-Kalev Kotsar mängivad laupäeval Rakveres tänavakossu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Nurger (vasakul) ja Maik-Kalev Kotsar näitavad oma oskusi 3x3 korvpallis laupäeval Rakveres.
Rauno Nurger (vasakul) ja Maik-Kalev Kotsar näitavad oma oskusi 3x3 korvpallis laupäeval Rakveres. Foto: Gregory Shamus, Michael Reaves/Afp

Eesti 3×3 korvpallis leiab sel laupäeval Rakvere Open turniiril aset ajalooline sündmus, sest esimest korda mängivad ühel võistlusel seni ookeani taga USA üliõpilasliigades pallinud Maik-Kalev Kotsar ja Rauno Nurger.

Kui Kotsar mängib Ballzy/Tallinn nime all Eesti 3×3 rahvuskoondise ridades, kus lisaks Kotsarile asuvad A-alagrupis võistlustulle Joonas Järveläinen, Martin Dorbek ja Jaan Puidetit asendav Oliver Metsalu, siis Rauno Nurgeri kutsus oma tiimi harrastajatest koosnev Keila võistkond MT Viik Sport.

Nurgeri kõrval on selles E-alagruppi kuuluvas tiimis veel Marko Viik, Tanel Viik ja Ove-Kristjan Kallas. Nimetatud grupi favoriitideks võib pigem pidada võistkonda Mulgid, mille moodustavad RSK Tarvase tänavu Eesti meistrivõistluste teise liiga võiduni aidanud Illimar Pilk ja Renato Lindmets, aga samuti Heigo Erm ja Kristjan Evart.

Viimane kord, kui Rauno Nurger mängis 3×3 formaati võistlustingimustes, oli 2011. aastal Riminis, kus esimestel FIBA U18 3×3 maailmameistrivõistlustel tõi ta koos Rait-Riivo Laane, Kustas Põldoja ja Martin Paasojaga Eestile U18 noormeeste arvestuses senini kõrgeima ehk neljanda koha.

Teoreetiliselt on võimalik, et 3×3 Rakvere Openil võib play-off-is näha ka Kotsari ja Nurgeri tiimi vastasseisu, kuid selleks peab MT Viik Sport esmalt alagrupist edasi pääsema ning 26 võistkonna seas võib see kõige varasemalt juhtuda alles poolfinaalis.

Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juhi Reigo Kimmeli hinnangul võiks laupäevane Rakvere 3×3 etapp iga Eesti kossufänni korralikult pöördesse ajada, kuna Rakveres näeb laupäeval täiesti tasuta, kuidas Eesti saalikorvpalli tipud 3×3 formaati mängivad. "Ise kavatsen erilise huviga jälgida, kuidas nädal tagasi saalikorvpallis Eesti meistriks tulnud Martin Dorbek 3×3 vastaseid töötlema hakkab," lausus Kimmel.

Tema sõnul on ülehomme toimuv Rakvere etapp ka ainukene kord, kui 3×3 tänavakossu mängivad sel suvel kodumaa pinnal nii Maik-Kalev Kotsar, Rauno Nurger kui ka Martin Dorbek. Seda põhjusel, et kõik kolm liituvad juuni keskpaigast juba Eesti saalikorvpalli koondise treeningutega.

Kaugeim 3×3 võistkond tuleb laupäeval Rakverre mängima Venemaalt Novosibirskist. Mängud peetakse Rakvere kunstmurustaadioni kõrval asuvatel tartaaniga kaetud väliväljakutel ehk ühtegi 3×3 mängu ei mängita Rakveres sel korral aslfaldil.

U18 noormehed mängivad seekord koos meestega ühes sarjas, kuid seda eraldi arvestuses F-alagrupis. Alagrupi kaks paremat noortetiimi saavad proovida kätt ka meeste vastu. Lisaks toimub eraldi sari U15 noormeestele.

3×3 Rakvere Open võistluste alagrupid ja ajakavad leiab FIBA3x3 lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles