Jürgen Zopp: poleks arvanud, et ennast kolmandast ringist leian (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP

Jürgen Zopp jõudis esimese Eesti meestennisistina sellel sajandil suure slämmi turniiril kolmandasse ringi, kui alistas Prantsusmaa lahtiste teises ringis belglase Ruben Bemelmansi viiesetilises lahingus 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4. «Võimas emotsioon! Elu turniir! Uskumatult hea tunne!» olid päevakangelase esimesed muljed Postimehele.

«Eks see on minu jaoks suur saavutus, sest poleks arvanud, et leian ennast kolmandast ringist. See tuli mulle üllatusena,» sõnas Zopp, kes lõpetas Eesti tennisesõprade 30-aastase ootuse, sest enne Zoppi jõudis viimati suure slämmi turniiril kolmandasse ringi endine Eesti tennisist Andres Võsand (1988. aasta Prantsusmaa lahtistel). «Järgmine selline uus tähis, milleni jõudsin ning tore, kui see tuleb karjääri teises pooles. Mina pole sellise statistika peale varem mõelnud,» rääkis Zopp, kes oli kaasmaalase saavutuse ajal kõigest kahekuune.

Zopp jäi Bemelmansi vastu settidega 0:2 kaotusseisu, kuid rabeles keerulisest seisust edukalt välja, kuigi mängis kaks päeva tagasi avaringis maratonmängu ameeriklase Jack Socki vastu. «Ma ei tundnud ennast väsinuna, aga, jah, ei saanud ennast mängu sisse ja Bemelmans alustas hästi. Tegin talle liiga palju kingitusi – serv ei toiminud ja muidu tuli palju vigu. Kolmandas setis suutsin oma mängu käima saada,» selgitas eestlane.

Zopp pidas murdemomendiks just mängu kolmandat setti, kui murdis vastase servigeimi ja asus setti 3:0 juhtima. «Asjad hakkasid minema minu suunas. Arvan, et mind aitas see, et mul oli viiesetiline mäng all, sest kui oleks olnud kolmesetiline võit, siis oleks kaotusseisu jäämine olnud suur šokk,» analüüsis Zopp. «Leidsin end tuttavast olukorrast, aga seekord olin veel hullemas seisus. See ei löönud mind verest välja – ma ei mõelnud võitmise peale ja suutsin normaalselt edasi mängida,» lisas ta.

Järgmises ringis kohtub Eesti esinumber 22-aastase Saksamaa tõusva tähe Maximilian Martereriga, kes paikneb maailma edetabelis 70. kohal. Zopp ja Marterer pole omavahel varem kunagi kohtunud. «Olen teda mängimas näinud – üritab mängida jõulist tennist. Siseinfot pole, aga ettekujutus on tema mängust olemas,» kommenteeris Zopp, kes on Prantsusmaal saadud viirushaigusest paranenud. «Esimeses mängus natuke tundsin, et pole sada protsenti valmis. Kui täna mingit jama ei söö, siis usun, et jään terveks,» andis Zopp mõista, kuid lisas, et pole kindel, kas haigestumise põhjustas toit.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles