Euroopa hokimehed murdsid kuldrüütlite võimsa seeria

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Ovetškin viskas pika NHLi-karjääri esimese finaalivärava. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports/Scanpix
Aleksandr Ovetškin viskas pika NHLi-karjääri esimese finaalivärava. FOTO: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports/Scanpix Foto: Stephen R. Sylvanie/Usa Today Sports/Scanpix

Washington Capitals tegi lõppeva NHLi hooaja komeedi Vegas Golden Knightsi vägevale hoole lõpu ja viigistas Stanley karikafinaali seisu 1:1-le.

Liiga uustulnukana juba debüüthooajal otsemaid finaali rühkinud kuldrüütlid haarasid ka esikohaduellis ohjad. Vegase meeskond võitis koduhallis seeria avamängu 6:4 ja asus ka teises 1:0 juhtima. Ent siis toimus pööre, vähemalt ajutiselt: Washington jäi ööl vastu neljapäeva toimunud kohtumises lõpuks 3:2 peale ja tasakaalustas üldseisu.

Kodujää on Vegasele olnud kui kindlus: play-off’is oli nüüdne seal alles teine kaotus. Seejuures esimene normaalajal, sest eelmine kord kaotati San Jose Sharksile teisel lisaajal. Vähe sellest: eduseisust oli Golden Knights varem kaotatud samuti vaid korra. Ning et Capitalsi olukord veel keerulisem oleks: nende suurim väravakütt, alates mai algusest kõigis mängudes punktisaaki kasvatanud Jevgeni Kuznetsov pidi juba avakolmandikul vigastuse tõttu lahingust kõrvale astuma.

Kuid siis külalised ühtäkki ärkasid. Murrangu kolmest peaarhitektist kaks olid Euroopa hokimehed. Taanlane Lars Eller viskas seisuks 1:1 ja andis hiljem ka kaks väravasöötu, Venemaa staar Aleksandr Ovetškin viis aga USA pealinna klubi teisel perioodil arvulisest ülekaalust juhtima. Kolmas oli tähtsatel hetkedel mitme hiilgetõrjega silma paistnud Capitalsi väravavaht Braden Holtby.

«Mängisime targalt ja jõuliselt ning Braden tõrjus imeliselt. Jumal tänatud, et ta seisab just meie väravas,» kõlas 32-aastase Ovetškini kokkuvõte.

«Innustasime üksteist ja suutsime keskendumist parandada. See on hea ja ühtse meeskonna tunnus. See ongi üks meie peamisi tugevusi,» rääkis avamängus lootusetult hätta jäänud, kuid nüüd 37 viskele ette jäänud Holtby.

Capitalsile kujunes õhtu äärmiselt eriliseks. Senisest ainsast Stanley karikafinaalis osalemisest möödus tänavu täpselt neli kümnendit. Kuid kuna toona jäädi Detroit Red Wingsile alla kõigis neljas mängus, siis tähistati klubi ajaloo esimest võitu finaalseerias. Kuna meeskonna suurim täht Ovetškin on kogu NHLi karjääri (alates 2005. aastast) veetnud Washingtonis, jõudis ta nii tähtsas kohtumises sihile esimest korda.

Nüüd kolitakse Washingtoni, kus järgmine kohtumine peetakse ööl vastu pühapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles