7 põnevat fakti Kontaveidi ja Kvitova duelli kohta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: TIZIANA FABI / AFP

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit kohtub Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis tšehhitari Petra Kvitovaga. Postimees noppis eelseisvaks mänguks välja 7 põnevat fakti.

1. Kvitova ja Kontaveit kohtusid viimati eelmisel kuul, kui Madridi turniiri kaheksandikfinaalis sai 6:7, 6:3, 6:3 võidu tšehhitar. 2017. aastsa Cincinnati turniiril omavahelises mängus teenis 1:6, 7:6, 6:3 võidu samuti Kvitova.

Teisisõnu: mõlemal korral on Kontaveit võitnud esimese seti, kuid loovutanud eduseisu ja saanud kolmesetilises mängus kaotuse.

2. Kontaveit paikneb praegu karjääri kõrgeimal edetabelikohal – 24. positsioonil. Võrdluseks: kaheksandal kohal olev Kvitova asetses 2011. aasta oktoobris maailma edetabelis teisel kohal.

3. Kvitoval on käsil 13-mänguline võiduseeria (turniirivõidud Prahas ja Madridis, kaks võitu Pariisis). Tänane võit kordaks tšehhitar oma karjääri parimat saavutust ehk 14-mängulist võiduseeriat

4. Kvitova näol on tegemist kahekordse suure slämmi turniiri võitjaga (aastatel 2011 ja 2014 Wimbledonis). Prantsusmaal on Kvitova jõudnud parimal korral poolfinaali (2012).

5. Tänase võiduga kordaks Kontaveit karjääri suurimat saavutust ehk jõuaks suure slämmi turniiril neljandasse ringi. Sellega on ta varem hakkama saanud kahel korral (2015 USAs ja 2018 Austraalias).

6. Kontaveidi eelmised turniirid liivaväljakutel lõppesid hilisema võitja käe läbi (Stuttgardis Karolina Pliškova, Madridis Kvitova ja Roomas Elina Svitolina).

7. Kontaveit on saanud maailma esikümne mängijate vastu seitse võitu ja seitse kaotust (neist võidud Jelena Ostapenko, Caroline Wozniacki ja kaks korda Venus Williamsi üle on saavutatud sel aastal).

Mäng algab eeldatavalt Eesti aja järgi kella 19 paiku õhtul. Postimees ja Kanal 12 näitavad kohtumist otsepildis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles