Tipphetked: 11 geimi järjest kaotanud Kontaveit langes kiiresti ja valusalt (14)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest korda Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel 16 parema sekka jõudnud Anett Kontaveit kaotas kaheksandikfinaalis Sloane Stephensile (WTA 10.) 2:6, 0:6 ning langes konkurentsist. Seejuures asus Kontaveit matši 2:1 juhtima, kuid sattus mõõnaperioodi ning kaotas suisa 11 geimi järjest. 

VAATA MÄNGU TÄISPIKKUSES:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

ENNE MÄNGU:

25-aastane Stephens on Prantsusmaa lahtistel varem koguni neli korda neljandasse ringi jõudnud, kuid mitte kunagi kaugemale. Jalavigastuse tõttu ta mullu Pariisis kaasa ei teinud, kuid võitis sügisel US Openi, triumfeerides esmakordselt slämmiturniiril.

Tänavune aasta Stephensile nii hästi ei alanud, sest ta kaotas Austraalia lahtistel juba avaringis hiinlannale Zhang Shuaile. Märtsis võitis ta Miami turniiri, alistades teel tiitlini teiste seas Angelique Kerberi ja Garbine Muguruza ning finaalis Jelena Ostapenko.

Stuttgardis kaotas ameeriklanna aga avaringis ning Madridis ja Roomas 16 parema seas, olles seejuures Roomas teises ringis suurte raskustega jagu saanud Kaia Kanepist. Viimasel Pariisi eelsel turniiril Nürnbergis jäi Stephens juba avaringis alla maailma 93. reketile Julia Putintsevale.

Roland Garrosi väljakutel on ta seni jagu saanud õnnelikust kaotajast Arantxa Rusist (WTA 106.) ning kvalifikatsiooni kaudu põhitabelisse pääsenud Magdalena Frechist (WTA 136.), enne kui läks kolmandas ringis vastamisi edetabelis 57. kohta hoidva Camila Giorgiga. Itaallanna võitis avaseti 6:4, ent teine kuulus 6:1 Stephensile. Kolmandas setis servis Giorgi seisul 6:5 võidu eest, kuid kaotas geimi ja Stephens võitis otsustava seti lõpuks 8:6.

Kontaveidi ja Stephensi matši võitjat ootab veerandfinaalis kas maailma teine reket Caroline Wozniacki või avaringis Kaia Kanepist jagu saanud Venemaa tõusev täht, 14. asetusega Darja Kasatkina.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles