Maailmameister Saksamaa jätkab viimase 30 aasta kõige kehvemat seeriat

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslased mõtlevad - kuidas nii saab?
Sakslased mõtlevad - kuidas nii saab? Foto: Roland Krivec/DeFodi.de / imago/DeFodi

Jalgpalli valitseva maailmameistri Saksamaa mõõn jätkub ka 12 päeva enne MMi algust, kui sõpruskohtumises kaotati Austriale 1:2. Sakslased on võiduta juba viis kohtumist järjest, viimati juhtus see vahemikus oktoober 1987 - märts 1988.

Saksamaa asus küll 11. minutil Mesut Özili väravast 1:0 juhtima, ent Martin Hinteregger ja Alessandro Schopf tabamused tõid Austriale võidu. Seejuures on Austria võitnud seitse kohtumist järjest, mida suudeti viimati aastail 1933-1934. Viimati suutis Austria Saksamaa alistada 32 aastat tagasi. 

Saksamaa kuulub MMil F-alagruppi koos Mehhiko, Rootsi ja Lõuna-Koreaga, Austria suurturniirile ei pääsenud. 

Jalgpalli MMiks valmistuvad ka Inglismaa ja Nigeeria, kes kohtusid täna Wembley staadionil. Mäng lõppes Inglismaa 2:1 võiduga. 

Inglismaa läks juhtima Gary Cahilli peaga löödud väravast juhtima juba seitsmendal minutil. Inglismaa teine värav sündis 39. minutil Harry Kane'i kauglöögist. Nigeeria auvärava lõi 47. minutil Londoni Arsenali nigeerlasest poolkaitsja Alex Iwobi. 

Inglismaa kuulub jalgpalli MMil G-alagruppi koos Belgia, Panama ja Tuneesiaga. Nigeeria vastasteks on D-alagrupis Argentiina, Horvaatia ja Island.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles