Alusalu ja Liiv alustasid suvist hooaega edukalt

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: Sille Annuk

Eile sõideti Kuressaares Eesti rulluisutuuri esimene etapp, kus teiste seas olid stardis ka Eesti parimad kiiruisutajad Saskia Alusalu ja Marten Liiv.

Mõlemad Eesti kiiruisutajad võivad suvise hooaja algusega rahul olla. Saskia Alusalu võitis naiste arvestuses maratoni ülekaalukalt. Alusalu võiduajaks märgiti 1 tund 20 minutit ja 26 sekundit. Teisel kohal lõpetanud Kristiine Kalev kaotas Alusalule 3 minutit ja 28 sekundit, kolmas oli naistest Tuuli Vaher, kes kaotas omakorda Kalevile viis sekundit.

Meeste arvestuses võitis Marten Liiv samuti maratonil esikoha, kuigi võit ei tulnud sugugi nii kindlalt kui Alusalul naiste arvestuses. Liiv pidi viimaste meetriteni pingutama, kus tugeva lõpuga suutis ta edestada lätlast Reinis Znotinsit ühe sekundiga. Liivi võiduaeg oli 1:09:28. Kolmandaks tuli Kert Keskpaik, kes lõpetas lätlasega samas sekundis. Ka neljas ja viies mees – vastavalt Kaspar Kaljuvee ja Mart Markus, lõpetasid liidritega samas grupis, kuid pidid lõpuheitluses esikolmikule alla vanduma.

Kokku startis mehi maratonile 69 ja naisi 26. Järgmine rullituuri etapp toimub juuni lõpus Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles