Kontaveit jäi treeneri Pariisist lahkumisest rääkides kidakeelseks ja salapäraseks

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontaveit - Stephens
Kontaveit - Stephens Foto: Christophe Ena / AP

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel elus esimest korda 16 parema sekka jõudnud Anett Kontaveit oli täna liimist täiesti lahti ning kaotas kaheksandikfinaalis Sloane Stephensile (WTA 10.) 2:6, 0:6. Kontaveit ise tunnistas ajakirjanikega vesteldes, et tänane mäng läks halva päeva nahka. Enne mängu hakkasid sotsiaalmeedias ringlema kõlakad, et eestlanna koostöö treener Glenn Schaapiga on läbi. Kontaveit ise detailidesse ei laskunud.

«Mul oli täna väga halb päev ja mängisin kehvasti. Kui tulin väljakule, tundsin ärevust ja mul oli ebamugav,» sõnas Kontaveit Eesti ajakirjanikele.

Eile tunnistas Kontaveit Delfile, et treener Glenn Schaap lahkus Pariisist juba paari päeva eest ning Pariisi ei naase. 

Kas treeneri lahkumine võis olla tänase kaotuse põhjus?

See ei seganud mind, ei, see ei seganud mind. Ma eile mängisin samamoodi, see ei seganud mind. Ma ei oska rohkem midagi kommenteerida, miks täna halb päev oli. Neid halbu päevi tuleb ette. 

Aga nii tähtsa turniiri neljanda ringi mänguks valmistumisel, kas tundsid puudust ka, et ei saanud temaga asju arutada?

Ei. See ei seganud mind. Ma rohkem ei oska selle teema kohta täna midagi öelda. Te teate, miks teda polnud.

Aga ikkagi sellist asja pole, et koostöö läbi oleks?

Ma rohkem sellel teemal ei räägi praegu.

***

Endine Saksamaa tennisist Barbara Rittner rääkis Saksamaa Eurospordi eetris Schaapi ja Kontaveidi koostöö lõppemisest kindlas kõneviisis ning lisas, et treener ei tea põhjust. 

Postimees uuris ka Eesti tenniseliidult, kas kuulujutud vastavad tõele. Peasekretär Allar Hindi sõnul on treeneriküsimus tennisisti enda asi ning: «Usun, et ta kommenteerib seda ise.»

Hint nägi tänast kohtumist ka kohapeal ning lisas, et Kontaveit oli närviline ja stressis. «Äkki uus keskkond ka mõjutas, ta mängis ju üle pika aja ka suuremal väljakul. Võib-olla mõjutas ka võimalusetunnetus, veerandfinaal polnud kaugel.»

Kontaveit jätkab aga võistlemist. Peagi sõidab ta Hollandisse, kus osaleb mullu võidu toonud 's-Hertogenboschi turniiril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles