Tipphetked: Levadia purustas Debelko kahe värava toel Kalevi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas peetakse sel nädalal järele hooaja esimene mängudevoor, mis veebruaris lumesaju tõttu edasi lükati. Postimees näitas Tallinna Kalevi ja Tallinna Levadia kohtumist, mille võitis võõrsil mänginud Levadia 4:0.

Külalismeeskond haaras juhtohjad juba üheksandal minutil, kui värava lõi Roman Debelko. Sama mängija viis Levadia kahe väravaga juhtima kolm minutit hiljem. Veidi enne avapoolaja lõppu lõi Levadia kolmanda Gando Biala ning lõppseisu vormistas kolmandal üleminutil Nikita Andrejev.

40 punkti kogunud Levadia edestab ühe enam peetud mängu juures Nõmme Kaljut kahe ja Tallinna Florat nelja silmaga. Kalev paikneb 14 punktiga seitsmendal kohal.

Mäng täies pikkuses:

Enne mängu:

Meeskonnad kohtusid sel hooajal esmakordselt ligi kuu aega tagasi ning Levadia võttis kodusel Kadrioru staadionil 3:0 võidu. Kahe väravaga kostitas kalevlasi Muamer Svraka, ühe tabamuse sai kirja Aime Marcelin Gando Biala. Kalev on kõrgliigas Levadia vastu kuival olnud seitse mängu järjest, viimati mängiti enne tänavust kõrgliigas 2014. aastal ning siis lõi Levadia neile neljas mängus vastavalt kaheksa, üheksa, seitse ja viis vastuseta väravat.

Liigatabelis peab 37 punkti kogunud Levadia tasavägist heitlust esikoha nimel, jäädes liidrist Nõmme Kaljust ühe punktiga maha, ent edestades omakorda punktiga Florat. Kalev on kogunud 14 punkti, millega ollakse ühel pulgal Paide Linnameeskonnaga. Seitsmendal tabelireal olevale Kalevile hingab aga punkti kauguselt kuklasse Kuressaare ning kahe punkti kauguselt Viljandi Tulevik.

Kalevi peatreener Argo Arbeiter: «Peame ületama kõik raskused, ainult siis on võimalik mängida Eesti parima võistkonnaga.»

Kalevi poolkaitsja Innar Paal: «Tuleb raske mäng raske vastasega, aga kui teeme kokkulepitud asjad ära, siis on kõik võimalik.»

Levadia peatreener Aleksandar Rogic: «Ees ootab kohtumine sarnast jalgpalli viljelevate meeskondade vahel. Mõlemale meeldib palli hoida ning söötudega mängida. Statistiliselt oleme nii meie kui Tallinna Kalev pallivaldamise protsendi ja täpsete söötude näitajatega liigatabeli tipus. Teisipäevase mängu saatuse otsutavad palli valdamine ja taktikalised üksikasjad. Tallinna Kalev tuleb mängule positiivse perioodi pealt, viimastes kohtumistes saavutasid nad häid tulemusi. Meie jaoks ei kujune kohtumine lihtsaks. Meil on kõik mängijad mänguks valmis, koondislased samuti meeskonna juures tagasi ning peame jätkama punktide kogumist, et liikuda edasi oma eesmärkide täitmise suunas.»

Levadia poolkaitsja Muamer Svraka: «Meid ootab väga oluline mäng. Kalev mängib meiega sarnaselt ning üritab palli hoida, kuid me leiame moodused nende peatamiseks. Kui mängime oma mängu ning anname endast maksimumi, siis võidame!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles