Tipphetked: Eesti koondis võitis Slovakkiat ning pääses Kuldliiga finaalturniirile (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond võitis 3:0 Slovakkiat geimidega 25:14, 25:15, 25:10. Selle võiduga kindlustati pääs Euroopa Kuldliiga finaalturniirile.

Eesti näitas peale ebakindlat algus vägevat mängu ja ei andnud Slovakkiale lootust. Eesti meeskonna kapten Kert Toobal ütles peale mängu: «Täna oli meil mängus palju ja miski polnud kindel. Teadsime, mida tegema peame ning olime kogu mängu keskendunud. Kaotust Belgia üle pole mõtet üle tähtsustada, nad olid head ja mängisime võõrsil. Mul on meeskonna üle hea meel, oleme neljandat suve järjest mingisugusel finaalturniiril. Slovakkial polnud täna kaotada midagi, aga põhiline, et meie tegime oma asja. Neil oli juba algusest peale raske.»

Mäng täispikkuses:

Rahvusmeeskond kaotas viimase mängu võõrsil Belgiale 0:3, ent hoiab A-alagrupis 12 punktiga jätkuvalt esikohta. Belgial on teisena 11, Slovakkial kolmandana 4 ja Rootsil 3 punkti. 13.-14. juunil Tšehhis toimuvale finaalturniirile pääseb alagrupi võitja.

Eesti koondise kapten Kert Toobal ütles olulise mängu eel, et meeskonna jaoks on eesmärk selge. «Panused on teada, Slovakkial pole enam midagi mängus, meid viib 3:0 või 3:1 võit finaalturniirile. Slovakkia saab pingevabalt tegutseda ja võtab ilmselt riske. Tulemus sõltub aga eelkõige meie enda tegutsemisest ja tahame kodupubliku ees loomulikult hea esituse teha,» kommenteeris Toobal. Eesti 3:0 või 3:1 võidu puhul ei sõltu meie edasipääs enam Belgia ja Rootsi kohtumise tulemusest.

Eesti koondise koosseis mänguks Slovakkiaga: Kert Toobal, Markkus Keel, Renee Teppan, Oliver Venno, Henri Treial, Mart Naaber, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Karli Allik, Robert Täht, Kristo Kollo, Rauno Tamme, Rait Rikberg, Silver Maar.

Intervjuud:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles