Maailma esireket jõudis neljandat korda suure slämmi turniiri finaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis esimesena naisüksikmängus finaali maailma esireket Simona Halep, kes alistas poolfinaalis 2016. aasta Prantsusmaa lahtiste võitja Garbine Muguruza (WTA 6.) 6:1, 6:4. 

Halep murdis avasetis neli korda Muguruza servigeimi, kuid loovutas ka ühe enda pallingugeimi. Lisaks jättis Halep kasutamata ühe settpalli, kuid alustas poolfinaali kindla 6:1 setivõiduga. 

Teine sett oli oluliselt tasavägisem. Halep jäi murdega kaotusseisu, aga viigistas peagi, kui murdis Muguruza servigeimi. Seejärel raiskas Muguruza kolm (!) murdepalli ja kaotas otsustavaks saanud geimis kuivalt, kui Halep realiseeris esimese matšpalli ja võitis seti 6:4.

Tegu oli neljanda korraga, kui Halep jõudis suure slämmi turniiril finaali. Sellise saavutuseni jõudis rumeenlanna 2014. ja 2017. aasta Prantsusmaa lahtistel, 2018. aasta Austraalia lahtisel ja nüüd uuesti Prantsusmaal. Seni pole Halep mitte kordagi finaalist võitjana lahkunud.

Enne mängu:

Muguruza ja Halep on omavahel vastamisi olnud neljal korral, neist kolm mängu on võitnud Muguruza, ühe Halep. Viimane omavaheline mäng leidis aset mullu kõvakattega turniiri Cincinnati Mastersi finaalis, kus peale jäi Muguruza 6:1, 6:0. Tänavu pidid naised vastamisi minema Doha turniiri finaalis, kuid Halep loobus mängust vigastuse tõttu.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles