Tipphetked: Stephens finaalis - kas Kontaveidi kummaline seeria jätkub? (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis teisena naisüksikmängus finaali valitsev US Openi tšempion Sloane Stephens (WTA 10.), kes alistas ameeriklannade duellis Madison Keysi (WTA 13.) 6:4, 6:4.

Avaseti võtmehetkeks kujunes kolmas geim, kus Stephens murdis Keysi pallingu ja asus kohtumist murdega juhtima. Seejärel hoidsid mõlemad mängijad oma servi üsna kindlalt, kuigi Stephens raiskas ühes Keysi pallingugeimis kaks murdepalli, ja esimese seti võitis Stephens 6:4.

Teist setti alustas paremini Stephens, kes murdis kohe Keysi servigeimi. Seti seitsmendas geimis asus Stephens juba kahe murdega juhtima, kuid Keys polnud veel alla andnud ja murdis järgmises geimis kohe tagasi. Sellest aga ei piisanud, sest Stephens realiseeris esimese matšpalli ja võitis ka teise seti 6:4.

Eesti esireketi Anett Kontaveidi viimased kolm turniiri lõppesid hilisema võitja käe läbi (Stuttgardis Karolina Pliškova, Madridis Petra Kvitova ja Roomas Elina Svitolina) ning teadupärast kaotas Kontaveit Prantsusmaal neljandas ringis just Stephensile. Kontaveidi kummaline seeria jätkub juhul, kui Stephens alistab finaalis maailma esireketi Simona Halepi.

Enne mängu:

Ameeriklannad on omavahel avstamisi olnud kahel korral. Esimene matš leidis aset 2015. aastal Miami Mastersil ning 6:4, 6:2 võidu teenis Stephens. Teine matš toimus eelmise aasta US Openi finaalis ning 6:3, 6:0 võidu sai taaskord Stephens.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles