Rally Estonia eel näeb Eestis kihutamas MM-sarja liidrit Neuville’i

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: LAVadinho / imago/PanoramiC

Täna peeti Shell Helix Rally Estonia esimene ametlik pressikonverents, kus tutvustati rallil osalevaid sõitjaid ning räägiti täpsemalt, mis juuli keskel toimuma hakkab.

Rally Estonial on kohal kolm WRC sarja tiimi – Hyundai (Hayden Paddon), Citreon (Craig Breen) ning Toyota (Ott Tänak). Ralli korraldaja Urmo Aava sõnul oleks kriminaalne rohkemat tahta.

«Mulle meeldis, millises järjestuses WRC tiimid oma osaluse kinnitasid. Esmalt Hyundai, siis Citreon ja lõpetuseks Toyota koos Ott Tänakuga. Kuigi vahepeal tulid välja jutud, et Tänaku siia saamine on võimatu, õnnestus meil see ära teha,» ütles Aava.

Lisaks avaldas Aava, et enne Rally Estoniat tuleb Hyundai täies koosseisus kuueks päevaks Eestisse testima, mis tähendab, et Eesti teedel on võimalik kihutamas näha MM-sarja üldliidrit Thierry Neuville’i.

Lisaks Tänakule on Eesti tippsõitjatest rallil osalemas ka Georg Gross ja Ken Torn. WRC2 sarja tipptegijatest on kohal Hyundai sõitja Jari Huttunen.  

Torn loodab Eesti teedelt leida vajalikku enesekindlust Soome JWRC ralliks. «Tulemused pole päris sellised nagu oleks lootnud, aga oleme saanud väga palju kogemusi. Iga kilomeetriga õpime midagi uut. JWRC sarjas on üle pika aja tippmehi üksjagu, on tükk tegu, et kõrgetele kohtadele sõita,» võttis Torn senise hooaja kokku.

Grossi kiitis aga pressikonverentsil ralli korraldajaid. «Kui ma ise rallil ei osaleks, oleksin kindlasti raja ääres. Meile on koju kätte toodud kolm tipptiimi, see on ulme.»

Vaata pressikonverentsi täispikkuses:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles